/

Bayraktar AKINCI C  İlk Uçuş Testini Gerçekleştirdi

1 min read

Bayraktar AKINCI C, Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

Bugün, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından geliştirilen milli ve özgün Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarıyla geçti.

Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar AKINCI C, sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformu olacak şekilde 2X850 HP güce sahip. Uçak, bugünkü test faaliyetinde 1 saatten fazla havada kaldı ve aerodinamik parametreler başarıyla test edildi.

Tarihi bir an: Türk savunma sanayisinin en büyük ihracat anlaşması

Bu başarı, Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisindeki yükselişini pekiştiriyor. Bayraktar AKINCI TİHA’nın envantere girmesiyle birlikte Türk güvenlik güçlerine ek olarak Azerbaycan ve diğer dost ve müttefik ülkeler de bu teknolojiden faydalanmaya başladı.

Azerbaycan’a yapılan ihracatın ardından, Türkiye’nin Suudi Arabistan ile geçen yıl imzaladığı ihracat ve işbirliği anlaşması, Türk savunma sanayisinin tarihinde tek seferde yapılan en büyük ihracat anlaşması olarak kayda geçti.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386