Johnny Depp’in Suudi Veliaht Prensi ile Arkadaşlığı “Kaşıkçı Cinayetini” Tekrar Gündemine Getirdi

Hollywood Yıldızı Johnny Depp'in Suudi Veliaht Prensi ile Arkadaşlığı "Kaşıkçı Cinayetini" Tekrar Gündemine Getirdi

2 mins read
Johnny Depp asked Prince bin Salman about the death of Jamal Khashoggi

Hollywood yıldızı Johnny Depp’in Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile olan yakın arkadaşlığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair yeni bir tartışmayı ateşledi. Depp’in, Prens bin Salman’a Kaşıkçı’nın ölümünü sorduğu ve prensten “bir yanlış anlaşılma sonucu öldürüldü” cevabını aldığı bildirildi.

Depp’in Prens bin Salman ile olan yakın arkadaşlığı ABD ve İngiltere basınında da dikkat çekmeye devam ediyor. Vanity Fair dergisine göre, Depp, Prens bin Salman ile görüştüğü sırada 2018 yılında İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı sordu.

“SÖZLERİMİ YANLIŞ ANLADILAR”

Prens bin Salman, Kaşıkçı’nın ölümüne dair Depp’e verdiği açıklamada, gazetecinin “casus olduğunu, tutuklanmasını emrettiğini, ancak bir yanlış anlaşılma sonucu öldürüldüğünü” söyledi. Bu açıklamalar, Kaşıkçı cinayetinin arkasındaki motifler ve sorumluluklar hakkındaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Depp, Suudi Arabistan’daki ziyareti sırasında ülkede kültürel değişimlere de şahit olduğunu söyledi. 60 yaşındaki oyuncu, bu deneyimlerin Suudi Arabistan’a karşı bakış açısını değiştirdiğini belirtti.

Öte yandan, Johnny Depp’in Veliaht Prens ile olan ilişkisi ve Suudi Arabistan’ın kültürel elçisi olma ihtimali Batı medyasında eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Ancak Depp, Suudi Arabistan’daki kültürel devrimlere tanık olmanın kendisi için önemli bir deneyim olduğunu vurguladı.

Not: Haberde yer alan bilgiler, İngilizce kaynaklardan derlenmiştir.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386