/

Google Chrome’a “Yazmama Yardım Et” Özelliği Geliyor!

3 mins read
Google Chrome'a "Yazmama Yardım Et" Özelliği Geliyor!

Google, Chrome tarayıcısı için yeni bir güncelleme yayınladı. M122 kodlu bu güncelleme, “Yazmama Yardım Et” adında yapay zeka destekli bir metin oluşturucu özelliğini içeriyor. Bu özellik, kullanıcılara web sitelerinde daha hızlı ve kolay bir şekilde yazı yazmalarına yardımcı olacak.

Yapay Zeka Destekli Yazı Yazma

“Yazmama Yardım Et” özelliği, önceden belirli Google Workspace uygulamaları ve aboneliklerle sınırlıydı. Yeni güncellemeyle birlikte bu özellik, Chrome’daki herhangi bir web sitesindeki herhangi bir metin kutusunda kullanılabilir hale geldi.

Kullanımı Kolay

Kullanıcılar, yazmalarına yardımcı olacak bir metin kutusu bulduktan sonra, “Yazmama Yardım Et” penceresini açabilir ve bir yazı önerisi alabilirler. Özellik, yazı örneklerini kullanıcının görüntülediği web sayfasının bağlamını kullanarak şekillendirir.

Zaman Tasarrufu

“Yazmama Yardım Et” özelliği, kullanıcılara zaman tasarrufu sağlayabilir. Örneğin, bir şirketin destek sohbet botu veya e-posta hattı ile iletişim kurmanız gerektiğinde, bu özellik ile hızlı ve kolay bir şekilde mesajınızı yazabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google, “Yazmama Yardım Et” özelliğinin hala deneme aşamasında olduğunu ve generatif yapay zekanın hatalar yapabileceğini belirtiyor. Yazınızın hakiki olması önemli olduğunda, bu özelliği kullanmak yerine kendiniz yazmanız daha iyi olacaktır.

Erişilebilirlik

“Yazmama Yardım Et” özelliği, bugünden itibaren Chrome M122’de, ABD’de ve İngilizce dilinde kullanılabilir durumda. macOS ve Windows platformlarında Chrome tarayıcısında erişilebilir durumda, ancak basın açıklamasında ChromeOS desteğinden bahsedilmemiş.

Özet

Google Chrome’a gelen “Yazmama Yardım Et” özelliği, web sitelerinde yazı yazmayı kolaylaştıracak ve kullanıcılara zaman kazandıracak gibi görünüyor.

Ek Bilgiler:

  • Bu özellik, Google’ın yapay zeka araştırma laboratuvarı olan Google AI tarafından geliştirilmiştir.
  • “Yazmama Yardım Et” özelliği, Chrome’un “Deneysel Özellikler” menüsünden etkinleştirilebilir.
  • Google, gelecekte bu özelliğin diğer dillere de çevrilmesini planlıyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386