Elon Musk’tan Devrim Yaratacak Açıklama: Düşünceyle Fare Kontrolü!

3 mins read

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink, bilim kurgu filmlerini andıran bir gelişmeye imza attı. Neuralink çipi takılan bir kişi, sadece düşünce gücüyle bilgisayar faresini kontrol etmeyi başardı.

Neuralink’in İlk İnsan Deneyi Başarılı!

Neuralink, eylül ayında ilk insanlı klinik deneyini gerçekleştirmiş ve bir kişinin beynine çip yerleştirmişti. Deneydeki kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve “telepati” olarak adlandırılan çip sayesinde bilgisayar faresini sadece düşünerek hareket ettirebildiğini Elon Musk açıkladı.

Musk’tan Açıklama:

“İlerleme iyi ve hasta, farkında olduğumuz sinirsel etkilerle tamamen iyileşmiş gibi görünüyor. Hasta sadece düşünerek bilgisayar faresini ekranda hareket ettirebiliyor.”

Neuralink’in Hedefi:

Neuralink’in asıl amacı, insan beynini bilgisayarlarla doğrudan bağlayarak beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamak. Bunu da ilk etapta geliştirdiği implant ile nörolojik hastalıkları tedavi ederek başarmak istiyor.

Felçli Hastalar İçin Umut Işığı:

Neuralink’in bu hamlesi, felçli hastalar için büyük bir umut ışığı olarak görülüyor. Şirket, asıl amaç olarak felçli hastaları iyileştirmenin yollarını aradığını söylese de birçok kişi bu projeyi oldukça tehlikeli buluyor.

Tepkiler Karışık:

Neuralink’in bu deneyi, bilim ve teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bazı uzmanlar bu gelişmeyi “bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir gelişme” olarak nitelendirirken, bazıları ise etik ve güvenlik açısından endişelerini dile getirdi.

Neuralink’in deneyi, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmenin gelecekte tıbbi ve teknolojik açıdan nasıl bir değişim yaratacağı ise merak konusu.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386