Google Chrome Daha İyi Güvenlik Kontrolü ile Sorunsuz Tarama Deneyimi Vadediyor

3 mins read

Teknoloji devi en son sürümünde yenilenmiş bir Güvenlik Kontrolü işlevi sunduğundan, Google Chrome ile gelişmiş ve güvenli bir gezinme yolculuğuna hazır olun.

Siber güvenliği desteklemek için stratejik bir hamle olan bu gizli arka plan işlemi, kullanıcılar internette gezinirken güvenlik açıklarını ve ele geçirilmiş şifreleri tarıyor. Google’ın proaktif yaklaşımı, olası tehlikeleri önceden engellemeyi ve tarayıcıyı gelişen siber tehditlere karşı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Google Son Güncellemelerin Önemini Açıkladı

Chrome Grubu Ürün Müdürü Sabine Borsay, güncellemenin önemine dikkat çekerek, kullanıcıları riskli uzantılar hakkında bilgilendiren ve tarayıcı güncellemelerini isteyen otomatik arka plan kontrollerine vurgu yaptı.

Artık Chrome masaüstünde arka planda otomatik olarak çalışan Güvenlik Kontrolü özelliği, kullanıcıları üç noktalı menüde uyararak anında harekete geçmelerini sağlıyor.

Bu yenilik, parola incelemesinin ötesine geçerek, uzun süre ziyaret edilmeyen web siteleri için mikrofona veya konuma erişim gibi izinleri otomatik olarak iptal eder.

Google Chrome’un kullanıcı deneyimine olan bağlılığı, masaüstü kullanıcıları için sekme gruplarını kaydetmelerine ve cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde gezinmelerine olanak tanıyan yeni özellikte daha da belirginleşiyor.

Chrome’un Bellek Tasarruf Modunda da İyileştirmeler

Kullanıcılara, üzerine gelindiğinde sekme bellek kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi sağlayan ve genel tarama performansını artıran Bellek Tasarrufu modunda iyileştirmeler yapılıyor.

Google Chrome ayrıca, daha az etkileşimde bulunulan web sitelerinden gelen aşırı bildirimler sorununu da ele alıyor. Geliştirilmiş Güvenlik Kontrolü, bu tür web sitelerini tanımlayarak kullanıcıların müdahaleci bildirimleri hızla devre dışı bırakmalarını ve tarama ortamlarının kontrolünü ellerine almalarını sağlıyor.

Google önümüzdeki haftalarda bu özellikleri açıklarken, kullanıcı merkezli tarayıcı deneyimleri için ölçütler belirleme konusundaki kararlılığını pekiştiriyor. Yenilikçi özellikler ve sağlam arka plan kontrollerinin birleşimi, dijital ortamdaki kullanıcı ihtiyaçlarının gelişmeye devam ettiği bir çağda Google Chrome’u popüler ve güvenli bir tarayıcı olarak konumlandırıyor.

techreport.com internet sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381