Google’ın katlanabilir olduğu iddia edilen Pixel telefonu sızdırıldı

2 mins read

Google geçtiğimiz ay Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefonları ve Pixel Watch gibi yeni cihazlarını tanıttı. Arama devi ayrıca 2023 yılında çıkacak olan Pixel tabletini de tüm dünyaya tanıttı. İnsanlar Google’dan ilk katlanabilir telefonu hakkında da bir şeyler duymayı beklerken, şirket herhangi bir güncelleme paylaşmadı.

Ancak, Google hala ilk katlanabilir cihazını geliştirmek için sıkı çalışıyor gibi görünüyor. Teknoloji haber sitesi FrontPageTech, kimliğini açıklamadığı bir sızdırıcıdan Google’ın katlanabilir cihazının çalışırken çekilmiş görüntülerini (aşağıdaki resimler) elde etmeyi başardı.

Google'ın katlanabilir olduğu iddia edilen Pixel telefonu sızdırıldı 1 Google'ın katlanabilir olduğu iddia edilen Pixel telefonu sızdırıldı 2 Google'ın katlanabilir olduğu iddia edilen Pixel telefonu sızdırıldı 3

FrontPageTech’in verdiği bilgilere göre, insanlar Google’ın mevcut telefonlarında bulunan kamera teknolojisinin yanı sıra “olağan Pixel benzeri performans” beklemelidir. Sızıntıya göre cihaz ayrıca “gerçekten çok ağır” olacak.

Google’ın katlanabilir telefonu Chalk (beyaz) ve Obsidian (siyah) renklerinde satışa sunulacak. Ayrıca 1TB Samsung Galaxy Z Fold4’ün fiyatı olan 1.799 dolara mal olacağı bildiriliyor. Cihazın piyasaya sürülmesi 2023 yılının Mayıs ayı olarak belirlenmiş olup, bu tarih 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacağı söylenen ilk duyurudan daha geç bir tarihe denk gelmektedir. Google’ın telefonunun 2021 gibi erken bir tarihte piyasaya sürüleceği söyleniyordu, ancak daha sonra 2022’ye taşındı. Google, performansının Galaxy Z Fold3 gibi cihazlarla aynı seviyede olmadığını tespit ettiği için tekrar ertelendi.