Trump: Radikal Demokratlar ABD’yi komünist bir ülkeye dönüştürmek istiyor

3 mins read
Trump: Radikal Demokratlar ABD’yi komünist bir ülkeye dönüştürmek istiyor

ABD eski Başkanı Donald Trump, dün Arizona’da düzenlediği mitingde son başkanlık seçimini kazandığı yönündeki iddiaları yineleyerek, ABD’lilerin hayatlarını kontrol etmek isteyen politikacıları eleştirdi.

Trump burada yaptığı konuşmada, “Washington’da hayatımızın politikacılar tarafından kontrol edilmesinden bıktık. Radikal Demokratlar ABD’yi komünist bir ülkeye dönüştürmek istiyor” diyerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kontrol etmek için getirilen kurallara atıfta bulundu.

2020’deki başkanlık seçimini kazandığını bir kez daha öne süren Trump, “Büyük bir galibiyet aldık. Yanlarına kalmasına izin veremeyiz” dedi.

Mitinge katılanlar da, ‘Trump 2020’ ve ‘Trump 2024’ yazılı pankartlar taşıyarak, Biden’a karşı alaycı sloganlar attı.

Trump’ın 40. mitingine katılan destekçisi Jonathan Riches, mitingin 1960’ların hippi kutlamaları ile eski emlak patronunun ‘Amerika’yı Yeniden Büyük Yap’ (Make America Great Again) mitinglerinin bir karışımı olduğunu söyledi.

Riches, “Ülkenin dört bir yanından vatanseverler bu ülkenin ortak iyiliği için bir araya geliyor. Başkanımızı seviyoruz” dedi.

ABD’yi kasıp kavuran Omikron dalgasına rağmen, mitinge katılanlar arasında maske takanlar olmadığı gibi herhangi bir önlem de alınmadı.

Trump, destekçilerinin başkent Washington’da Kongre binasına saldırılarının birinci yıldönümü olan 6 Ocak için planladığı basın toplantısını iptal etmiş, “Bunun yerine bu önemli konuların birçoğunu 15 Ocak Cumartesi günü Arizona’da düzenleyeceğim mitingde tartışacağım’’ ifadelerini kullanmıştı.

Seçim sonuçlarıyla ilgili tekrar tekrar yaptığı açıklamalar nedeniyle Twitter hesabı kapatılan Trump, görevden ayrıldığından beri ABD siyasetindeki varlığını azalttı, büyük medya kuruluşlarından da kaçındı.

Şarku’l Avsat

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381