Katiller de ağlar

4 mins read
2
Katiller de ağlar

Katiller de ağlar

Katiller de ağlar

—Yazan: Gürcan Çevik

Küçük yaşlarda başkasının işlediği bir cinayeti üstlenerek hapse düşen, hapisten çıktıktan sonra da bir kiralık katil çetesinin baş adamı olan Yusuf Şahin‘in trajedik hikâyesinin anlatıldığı, başrolde Cüneyt Arkın’ın oynadığı bir yeşilcam klasiği; “Katiller de Ağlar”..

Katillerin de evlenip yuva kurduğunu, çoluk çocuğa karıştığını,hatta ağladığına şahit olduk bu filmde. Öyle ki işlediği onca cinayeti unutup katilin acılarına, özlemlerine, aile trajedisine üzülür halde bulduk kendimizi..Çünkü; film boyunca kiralık katil tarafından öldürülenlerin, özel yaşamları,aileleri,acıları,üzülmeyi gerektirecek trajedileri yoktu.Bir kurşunla yaşamı son bulması gereken figüranlardı hepsi.

Geride bıraktığımız hafta Joe Biden, bir muhabirin kendisine “Vlademir Putin,sizce bir katil mi” sorusuna, “evet” yanıtını verdi.Soru ehil olduğu bir konudan gelince, nikâh törenindeki çiftlerin,tereddütsüz “evet”ine benzer bir kararlılıkla cevaplayıverdi bu kritik soruyu..”evet”..”yüz bin kere evet”..

Cinayet filmleri ile nam yapmış sarayın, çiçeği burnunda başrol oyuncusu Joe Biden, katili gözünden tanıyordu, uzmandı. Bu yüzdendi, mevkidaşı Putin’in katil olup olmadığı sorusuna muhatap kalışı.Bir kurşunla yaşamı son bulması gereken nice figüranları, bir çırpıda öldürecek deneyime sahip eski bir kiralık katildi.Elbette en iyi o tanıyacaktı katil mevkidaşlarını.

Joe Biden tarafından tescil edilmese sanki katilliğine kimsenin hükmedemeyeceği

Vladamir Putin, Biden’ı bu konuyu tartışmak üzere, herkese açık, online yapılacak bir oturuma davet etti. Joe Biden’den olumlu bir cevap gelmedi. Oldu ki kabul etseydi ne olacaktı?

İşledikleri cinayetleri meşru bir zemine oturtup, aklanma telaşı içinde, birbirlerini katil olmakla suçlayacaklardı.

“Asıl katil, sensin”

“Hayır, sensin”

“Ben değil, sensin katil”

Belki, Cüneyt Arkın gibi tartışmanın ortasında ağlayacaktı katillerden birisi.Gözyaşlarına eşlik edecekti ekran başındaki sevenleri.Bütün dünya görecekti; “katiller de ağlar”..

Sonra da Yeşilçam’ın figüranlar kahvesinde toplanan figüranlar, demli çaylarını yudumlarken, hangisinin daha iyi katil olduğuna karar vereceklerdi. Kâh oturup, kâh ayağa fırlayacaklar, biraz masaları yumruklayacaklar, aralarında tartışacaklar, sakinleyip yeni bir çay daha söyleyeceklerdi.

“En iyi Joe Biden öldürür” diyecek birisi.

“Putin’in geçmiş tecrübeleri var” diye, cevap verecek diğeri.

Ölmek onların mesleğiydi, kaç filmde, kaç kurşunla, yüzlerce kez öldürülmüşlerdi.En iyi onlar tanıyordu kaliteli katili.Onlara bir soran olsaydı da hiç olmazsa öldürülürken bir kez de olsa önemsendiklerini hissedebilselerdi.

Ağlayan masum katiller..Ölümleri bile kimsenin dikkatini çekmeyen figüranlar..

Neyse ki Joe Biden, kabul etmedi bu daveti yoksa, yürek dayanmaz iki katilin salya sümük ağlamasına.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386