Putin, Rusya Yurtdışında COVID-19 Aşısını Üretmeye Hazır

2 mins read
PUtin_rusia

Putin, Rusya Yurtdışında COVID-19 Aşısını Üretmeye Hazır

Devlet Başkanı Vladimir Putin Russia Calling yatırım forumunda yaptığı açıklamada, hükümetin atılması gereken adımları mükemmel bir şekilde uyguladığı için, Rusya’da koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışa rağmen ülke çapında bir kilitlenme planı bulunmadığını söyledi.

Putin, Rusya Yurtdışında COVID-19 Aşısını Üretmeye Hazır 1

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın yurtdışında COVID-19 aşıları üretmeye hazır olduğunu söyledi.

Bir yatırımcı forumunda konuşan Putin, Rusya’da koronavirüse karşı aşı üretiminin gerekli ekipman eksikliğiyle engellendiğini söyledi.

Başkan, hükümetin COVID-19 vakaları arttıkça atılması gereken adımlar konusunda net bir anlayışa sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Bugünün erken saatlerinde, Rusya’nın koronavirüs müdahale merkezi, Rusya’nın dün 16.202’den 17.717 COVID-19 vakası ile rekor bir tek günlük artış kaydettiğini ve kümülatif toplamı 1.581.693’e çıkardığını söyledi.

Müdahale merkezi dün 346’dan 366 COVID-19 ölüm sayısını bildirdi ve ülkenin ölü sayısını 27.301’e çıkardı.

Ağustos ayında, Rusya, Sputnik V olarak adlandırılan ve Gamaleya araştırma enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüse karşı bir aşı tescil ettiren dünyadaki ilk ülke oldu. Ekim ortasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikinci aşı olan Vector’s EpiVacCorona’nın tescil edildiğini duyurdu.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386