Koronavirüs: Avrupa’nın günlük ölümleri geçen haftaya göre yaklaşık% 40 arttı 

11 mins read
US coronavirus cases pass three million

Koronavirüs: Avrupa’nın günlük ölümleri geçen haftaya göre yaklaşık% 40 arttı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) BBC’ye yaptığı açıklamada, Avrupa’nın günlük Covid ölümlerinin bir önceki haftaya göre yaklaşık% 40 arttığını söyledi.

Koronavirüs: Avrupa'nın günlük ölümleri geçen haftaya göre yaklaşık% 40 arttı  1

DSÖ sözcüsü Dr. Margaret Harris, üçte bir oranında artan vakaların çoğunluğunu Fransa, İspanya, İngiltere, Hollanda ve Rusya’nın oluşturduğunu söyledi.

“Endişe, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin artık çok hasta insanlarla dolmaya başlaması,” diye uyardı.

Rusya günde 320 ölüm rekoru bildirdi ve bu sayıyı 26.589’a yükseltti.

İtalya’da da son 24 saatte 221 ölümle birlikte keskin bir artış oldu. Avusturya’da Salı günü toplam ölü sayısı 1.000’in üzerine çıktı.

Rusya ABD, Hindistan ve Brezilya’dan sonra dünyanın dördüncü en yüksek Covid-19 vakasına sahip ülkesi. Yalnızca Salı günü 16.550 enfeksiyon daha kaydetti ve yetkililer artık tüm kalabalık yerlerde yüz maskesi takmayı zorunlu hale getirdi.

İtalya’da da enfeksiyonlar son 24 saat içinde neredeyse 22.000’e yükselirken, yetkililer testlerin de hızlandığını söyledi. İtalya’daki kasaba ve şehirlerde Pazartesi akşamı yeni bir kısıtlama turuna karşı protestolar düzenlendi.

WHO

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ne dedi?

Salı günü BBC’nin World at One programına katılan Dr Harris şunları söyledi: “Avrupa bölgesinde vakalarda ve ölümlerde yoğun ve gerçekten de endişe verici bir artış görüyoruz. Günlük vakaların önceki haftaya göre üçte bir oranında arttığını, günlük ölümlerin ise “% 40’a yakın” arttığını söyledi.

“Hastane kapasitesinin daha iyi yönetilmesine rağmen, birçok ülkedeki hastaneler hızla doluyor” diye uyardı.

Dr Harris, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan yeni kısıtlamaların etkinliğinin “gecikme” nedeniyle ancak iki hafta içinde analiz edilebileceğini söyledi.

WHO sözcüsü, “Vakalarda azalmayı göreceğiz, ancak bir gecede görmüyorsunuz,” dedi.

Ve ikinci dalganın birincisinden daha kötü olup olmayacağını sordu ve cevap verdi: “Farklı bir tür tepe göreceğiz.

“İyi haber şu ki, hastanelerimiz burada neler olup bittiğini anlamada çok daha başarılılar, ancak bunun tersi, çok uzun süredir inanılmaz derecede sıkı çalıştıkları bu deneyimi kazanmaları ve aynı zamanda neyle karşılaşacaklarını da biliyorlar. acımasız olacak.

“Bir anlamda diğer iyi şey de, gördüğümüz çok büyük sayıların ideal olarak daha ağır hastalığa ilerlemeyecek gruplarda olması – bu daha genç gruplar. Ama bu bir garanti değil.

Dr Harris, “Bu iki faktör, Nisan ayında gördüğümüz ölümlerdeki korkunç artışı göremeyebileceğimizi gösteriyor” dedi.

Rusya’daki yeni kurallar neler?

Halk sağlığı bekçisi Rospotrebnadzor, Çarşamba gününden itibaren toplu taşıma, taksiler, otoparklar ve asansörler de dahil olmak üzere potansiyel olarak kalabalık tüm alanlarda yüz maskelerinin zorunlu olacağını söyledi. Bölgesel yetkililer, yeni kuralların uygulanmasından sorumlu olacak.

Rusya, bahardaki ilk salgının başlangıcında benzer önlemleri aldı, ancak vaka sayısı azaldıkça Temmuz ayında bunları kaldırdı.

Buna ek olarak, Rospotrebnadzor başkanı Anna Popova barlar, restoranlar ve diğer halka açık mekanlar için bir gecede sokağa çıkma yasağı önerdi. Diğer öneriler arasında toplu taşıma, taksiler ve kamusal alanları dezenfekte etme çabalarının artması yer alıyor.

Ulusal rakamlara göre Rusya, toplamda 1,5 milyondan fazla enfeksiyon ve 26.589 ölüm kaydetti.

Bu yaz Rusya, Covid-19’a karşı “zafer” ilan etti, ancak şimdi vakalarda yeni bir artış ve rekor sayıda ölüm görüyor.

Yine de ülke önemli kısıtlamaları yeniden uygulamaya isteksiz davrandı. Başkan Putin geçtiğimiz günlerde işletmelere, ekonomiyi mümkün olduğu kadar korumak için yeni bir ulusal kilitlenme olmayacağına dair güvence verdi.

Ancak son adımlar – yüz maskeleri uygulamak ve gece hayatı için sokağa çıkma yasağı önermek – Rusya’nın illerinden gelen hastaneler, dolup taşan morglar ve fazla çalışan doktorlarla ilgili bir dizi raporu takip ediyor.

Moskova’da her gün 1000’den fazla Covid hastası hastaneye kaldırılıyor. Ancak başkentteki yüz maskesi kuralları çoktan sıkılaştırıldı ve kulüp üyeleri ve bar müdavimleri telefonlarını kaydettirmek zorunda kaldılar. Şehir yetkilileri, yeni enfeksiyonların oranının yavaşladığını, bu nedenle şimdilik yeni sokağa çıkma yasağını uygulamaya veya “ekonominin herhangi bir sektörünü” kapatmaya zorlamayacaklarını söylüyorlar.

Avrupa’nın başka yerlerinde neler oluyor?

Fransa’da hükümet, Paris ve diğer şehirlerde halihazırda uygulanmakta olan sokağa çıkma yasaklarının uzatılması da dahil olmak üzere daha katı tedbirleri tartışıyor. Salı günü ülke, önceki 24 saatte 33.417 yeni vaka ve 523 yeni ölüm bildirdi – Nisan ayından bu yana en yüksek günlük ölüm oranı.

İtalya’da, kuzeydeki Torino kentindeki yeni kısıtlamalara karşı bir protesto, polisin Pazartesi akşamı göstericilere göz yaşartıcı gaz sıkmasıyla sonuçlandı. Milano’da da çatışmalar rapor edildi. İnsanlar geçen Cuma gününden bu yana restoranların, barların, spor salonlarının ve sinemaların saat 18: 00’den itibaren kapanmasına öfkeyle tepki gösterdi.

İngiltere’deki Imperial College London’daki araştırmacılar, koronavirüse karşı bağışıklığın enfeksiyondan sonra yalnızca birkaç ay süreceğini söylüyor. Antikor testi pozitif olan kişi sayısının Haziran ve Eylül arasında yaklaşık dörtte bir düştüğünü ve 65 yaşın üzerindekiler arasında en büyük düşüşün olduğunu söylüyorlar.

Belçika, hastaneye kabullerde% 88’lik bir artış gördü ve yetkililer, yoğun bakım yataklarının yarısının zaten dolu olduğu uyarısında bulundu. On hastane, test sonucu pozitif çıkan – ancak hiçbir belirti göstermeyen – sağlık görevlilerinden çalışmaya devam etmelerini istedi.

Slovakya, daha sert anti-koronavirüs önlemlerinden kaçınmak için bu hafta sonundan itibaren tüm nüfusunu test etmeye başlayacak. Başbakan Igor Matoviç, aileleriyle birlikte önümüzdeki 10 günü karantina altında geçirecek on binlerce enfekte kişiyi tespit etmeyi umuyor. “Genel test veya tam kilitleme olmak üzere yalnızca iki seçeneğimiz vardı” dedi.

Çek Cumhuriyeti, bir hafta boyunca Salı günü yürürlüğe giren gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirdi. Tıbbi nedenlerle veya birkaç başka istisna nedeniyle 21:00 ile 04:59 saatleri arasında hiç kimsenin işe gidip gelmesi dışında evini terk etmesine izin verilmez.

Kaynak LİNK

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386