Kripto Varlıklara Talep Artıyor!

2 mins read
Kripto para uzmanı: “Arkasında güç olmayan, silah olmayan para birimi olmaz

26 Şubat 2024 – İstanbul – Kripto varlık yatırım ürünlerine olan talep artarak devam ediyor. CoinShares verilerine göre, geçen hafta 598 milyon dolarlık net giriş ile birlikte yatırım ürünleri yılbaşından bu yana toplam 5,7 milyar dolar fon topladı. Bu rakam, 2021 yılındaki rekor seviyenin %55’ine denk geliyor.

Yönetim şirketlerinin yönetimi altındaki varlık (AuM) miktarı da son girişlerin ardından 68,3 milyar dolara ulaştı.

Kripto Varlıklara Talep Artıyor! 1

Bölgesel bazda bakıldığında ABD, 610 milyon dolara yakın net giriş ile pazarda hakim konumunu korudu. ABD’yi Brezilya ve İsviçre takip etti. Avrupa Bölgesi’nde ise düşük bir ticaret hacmi gözlemlendi. Kanada’dan 18 milyon dolarlık ve İsveç’ten 8 milyon dolarlık fon çıkışı gerçekleşti.

Dikkat Çekici Noktalar:

  • Kripto varlık yatırım ürünlerine olan talep 4. haftadır artıyor.
  • Yılbaşından bu yana toplam 5,7 milyar dolar fon girişi gerçekleşti.
  • Yönetim altındaki varlık miktarı 68,3 milyar dolara ulaştı.
  • ABD, kripto varlık yatırım ürünlerinde hakim konumda.
  • Avrupa Bölgesi’nde düşük bir ticaret hacmi var.

Analistlerin Görüşü:

Analistler, kripto varlık yatırım ürünlerine olan ilginin artmasının, yatırımcıların bu varlık sınıfına olan güveninin arttığına işaret ettiğini belirtiyorlar. Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto paraların fiyatlarındaki son yükselişlerin de bu ilginin artmasında rol oynadığı düşünülüyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381