//

Dev Teknoloji Şirketleri, İnsanoid Robot Girişimi Figure AI’ya 675 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Jeff Bezos, Microsoft ve Nvidia, Figure AI'nın Tarihi Yatırım Turuna Öncülük Ediyor

4 mins read

Jeff Bezos, Nvidia, Microsoft ve diğerleri gibi büyük teknoloji oyuncuları, insan benzeri robotlar geliştirmeye odaklanan bir startup olan Figure AI’ya önemli yatırımlar yapıyor. Bu hamle, teknoloji endüstrisinde yapay zeka (AI) için yeni uygulamalar keşfetmeye yönelik artan bir eğilimi yansıtıyor. Girişim, yaklaşık 2 milyar dolar değerleme ile yaklaşık 675 milyon dolar fon topluyor.

Jeff Bezos, şirketi Explore Investments aracılığıyla finansman turuna 100 milyon dolar katkıda bulunurken, Microsoft 95 milyon dolar yatırım yapıyor. Nvidia ve Amazon.com’a bağlı bir fonun her biri 50 milyon dolar sağlıyor. Diğer önemli destekçiler arasında 25 milyon dolarla Intel’in risk sermayesi kolu, 8,5 milyon dolarla LG Innotek ve 5 milyon dolarla Samsung’un yatırım grubu yer alıyor. Parkway Venture Capital ve Align Ventures da yatırımcılar arasında yer alıyor; Parkway 100 milyon dolar, Align Ventures ise 90 milyon dolar yatırım yapıyor.

Figure AI’daki yatırım çılgınlığı, AI robotik endüstrisindeki daha geniş bir eğilimin parçası. Özellikle OpenAI destekli Norveçli startup 1X Technologies AS bu yılın başlarında 100 milyon dolar yatırım alırken, Sanctuary AI Phoenix adında insansı bir robot geliştiriyor. Elon Musk liderliğindeki Tesla, aktif olarak Optimus adında bir robot yaratıyor. Amazon’un 2022 yılında desteklediği Agility Robotics de şu anda perakende devinin depolarından birinde botları test ediyor.

İstikrarlı yükseliş ve artan beklentiler: Bu finansman turu, Figure AI’nın 2023’te 70 milyon dolar elde ederek elde ettiği önceki başarısını takip ediyor. CEO Brett Adcock, ticari olarak uygulanabilir insansı robotları piyasaya süren ilk şirket olmayı hedefliyor.

Teknoloji devleri potansiyeli görüyor: Bezos ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin katılımı, Figure AI’nin yapay zeka teknolojisini önemli ölçüde ilerletme potansiyeline olan inançlarının altını çiziyor. OpenAI’nin ilgisi, Figure AI’nin rekabetçi yapay zeka robotik alanında önde gelen bir rakip olarak konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

Kilometre taşına ulaşıldı, ancak yolculuk devam ediyor: Figure AI, yatırımcı güvenini yansıtarak başlangıçtaki 500 milyon dolarlık hedefini aşıyor. Figure AI’nin devrim niteliğindeki robotlarını daha da geliştirmesinin önünü açacak nihai anlaşmaların Pazartesi günü tamamlanması bekleniyor.

Gelecek ortaya çıkıyor: Yapay zekalı robot endüstrisi geliştikçe, Figure AI bu önemli fon ve dönüştürücü robotlar vizyonuyla ön plana çıkmaktadır. Sektör, Figure 01’in gelişimini ve işgücü zorluklarını ele alma ve işyeri güvenliğini artırma potansiyelini merakla bekliyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386