Kredi Kartı Sınırlaması Perakendeciyi ve Tüketiciyi Zorlayabilir

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kredi kartı ile harcamalara sınırlamanın perakendeciyi ve tüketiciyi zorlayacağına dikkat çekti.

3 mins read
Kredi Kartlarına Sert Düzenleme Yolda!

Öncel, “Sabit ve dar gelirli, acil ihtiyaç duyduğu bir ürünü peşin almaya bütçesi yetmediğinde kredi kartından taksit seçeneğini kullanıyor. Yüksek enflasyon ortamında kredi kartıyla taksitli alışveriş, tüketiciye bir nebze de olsa nefes aldırıyor” dedi.

Ocak Ayında Perakende Satışlarda Düşüş!

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) Ocak ayı anketi, perakende sektöründe endişe verici bir tabloya işaret ediyor. Anket sonuçlarına göre, Ocak ayında hem adet satışları hem de ciro Aralık ayına göre gerileme gösterdi.

BMD Başkanı Sinan Öncel, anket bulgularını değerlendirirken, Ocak ayının geçmiş yıllarda da Aralık ayına göre daha zayıf geçtiğini hatırlattı. Öncel, buna rağmen 2023’te perakende markalarının önemli yatırımlar yaptığını ve maliyetlerin de artmasıyla birlikte firmaların zor durumda olduğunu vurguladı.

Yüksek Faizler Sorun Oluşturuyor

Öncel, maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmakta zorlanan firmaların krediye yöneldiğini ve yüksek faiz oranlarının sürdürülebilir bir çözüm olmadığını dile getirdi. Öncel’in açıklamasına göre, firmaların borçlarını döndürebilmeleri için kredi faizlerinin düşürülmesi gerekiyor.

Kredi Kartına Sınırlama Perakendeyi Zorlayabilir

Öncel, enflasyon ortamında kredi kartının tüketiciler için bir koruma kalkanı olduğunu ve kartlı harcamalara sınırlama getirilmesinin perakendeciyi ve tüketiciyi zorlayacağına dikkat çekti. Öncel, belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine sınırlama getirilmemesi gerektiğini savundu.

Anahtar Noktalar:

  • Ocak ayında perakende satışlarda Aralık ayına göre düşüş var.
  • Maliyet artışları ve yüksek faizler perakendecileri zor durumda bırakıyor.
  • Kredi kartına sınırlama perakendeciyi ve tüketiciyi zorlayabilir.
  • Enflasyon ortamında kredi kartı, tüketiciler için bir koruma kalkanı görevi görüyor.

BMD’nin önerisi: Belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine sınırlama getirilmemeli.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.