Yurt Dışından Hisse Senedi Alımlarında Artış Devam Ediyor

2 mins read

9 Şubat haftasında yurt dışında yerleşik yatırımcılar, 36,8 milyon dolar net hisse senedi alımı gerçekleştirerek son haftalardaki alım eğilimini sürdürdü. Bu alımlar, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle hesaplandı.

Yatırımcılar, aynı hafta DİBS’te de net 13,5 milyon dolarlık alım yaptı. DİBS (Kesin Alım) işlemleri, yatırımcıların Türk Lirası varlıklarına yatırım yapmasını sağlayan bir enstrüman olarak öne çıkıyor.

DİBS’te net alımların yanında, yurt dışından gelen yatırımcılar 1,1 milyon dolarlık net şirket borçlanma senedi de satın aldı. Bu durum, yatırımcıların Türk ekonomisine olan güvenini ve uzun vadeli yatırım yapma isteklerini gösteriyor.

Yurt dışında yerleşik yatırımcıların hisse senedi stokları 34 milyar 804,4 milyon dolara yükseldi. Bu da, Türk şirketlerine olan ilginin arttığını ve yabancı sermayenin Türkiye’ye girişinin devam ettiğini gösteriyor.

DİBS stokları da 2 milyar 766,7 milyon dolar, 1 milyar 752,6 milyon dolar ve 1 milyar 674,6 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. Şirket borçlanma senedi stokları ise 92,4 milyon dolar olarak açıklandı.

Genel olarak bakıldığında, yurt dışından gelen yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi ve güveni artıyor. Hisse senedi ve DİBS alımlarındaki artış, bu eğilimin en önemli göstergeleri arasında yer alıyor.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386