Bosphorus Boat Show 2024: Tekne ve Yat Tutkunları İstanbul’da Buluşuyor

4 mins read

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli markalarının son model tekne ve yatlarını sergileyeceği Bosphorus Boat Show 2024, 17-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor. 250’den fazla katılımcı ve bin 500’den fazla ürünün yer alacağı fuarda, motoryatlardan yelkenlilere, deniz motorlarından tekne ekipmanlarına kadar deniz tutkunlarının aradığı her şey bir araya gelecek.

45 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek fuar, İstanbul’da karada düzenlenen dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. 65 binden fazla ziyaretçinin beklendiği fuarda, tekne ve yat satışlarının yanı sıra sektörün sorunları da ele alınacak ve geleceğe yönelik planlar yapılacak.

Fuarın Öne Çıkan Özellikleri:

  • 250’den fazla katılımcı ve bin 500’den fazla ürün ve hizmet
  • Motoryatlardan yelkenlilere, deniz motorlarından tekne ekipmanlarına kadar geniş bir yelpaze
  • Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük karada düzenlenen tekne fuarı
  • 65 binden fazla ziyaretçi bekleniyor
  • Sektörün sorunlarının ele alınacağı ve geleceğe yönelik planların yapılacağı paneller ve etkinlikler

Büyük Tekneler Ataköy Marina’da Sergilenecek:

Fuar kapalı alanda yapılacağı için fuar alanına giremeyecek tekneler Ataköy Marina’da sergilenecek.

Sektörün En Büyük Sorunu: Tekne Bağlama Fiyatları:

YATED Başkanı Murat Bekiroğlu, sektörün en büyük sorunlarının marina yetersizliği ve yükselen tekne bağlama fiyatları olduğunu dile getirdi. Bekiroğlu, Monaco’da 42 metrelik bir teknenin günlük bağlama fiyatının 650 Euro iken Göcek’te 1200 Euro olduğunu ve bu fiyatların 2024 yılında da artmaya devam ettiğini söyledi.

Çözüm Önerileri:

Bekiroğlu, çözümün marinaların sayısını artırmak olduğunu ve kısa vadede balıkçı barınaklarının marinalara dönüştürülebileceğini belirtti. Uzun vadeli çözümün ise marina yatırımları ile sağlanacağını vurgulayan Bekiroğlu, 550 yat kapasiteli 5 yıldızlı bir marinanın yatırım değerinin 80 milyon dolar seviyelerinde olduğunu ve bu yatırımların yurt dışındaki tekne ve yat sahiplerini Türkiye’ye çekeceğini ifade etti.

Fuarın İlkleri:

Birçok firma yeni ürünlerini ilk kez bu fuarda tanıtıyor. Honda Marine de yeni nesil ‘V8 dıştan takma motoru BF350’yi Türkiye’de ilk kez fuarda sergileyecek. Klasik Tekneler Platformu da farklı bir etkinliğe imza atacak. Fuarda 50 yaşında ve 11 metrelik Lady Q adlı teknenin restorasyonun aşamaları katılımcılar tarafından an be an izlenebilecek.

Bosphorus Boat Show 2024, deniz tutkunları ve sektör profesyonelleri için kaçırılmayacak bir fırsat. Fuarda en son teknoloji tekne ve yatları incelemek, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelmek ve denizcilik dünyasının heyecanını yaşamak için 17-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ne bekleniyorsunuz.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386