Android Telefonunuz Neden Sürekli Ağ Bağlantısını Kaybediyor? İşte Nasıl Düzeltilir

4 mins read

İnternet, bir akıllı telefonun en temel özelliklerinden biridir. Kullanıcıların web’de gezinmesine, uygulama indirmesine ve çeşitli sosyal medya platformlarına fotoğraf ve video yüklemesine olanak tanır.

Ancak, Android cihazlarda internetin aniden çalışmayı durdurması nadir görülen bir durum değildir. İşlerinizi halletmeniz gerektiğinde ya da Netflix’te bir film izlemek istediğinizde bu durum can sıkıcı olabilir.

İşte internete tekrar kesintisiz erişimin keyfini çıkarabilmeniz için bu sorunu çözmenize yardımcı olabilecek bazı ipuçları!

Android telefonlar neden ağ bağlantılarını kaybediyor?

Bir Android telefonun sinyal kaybetmesi ve ağ bağlantısı sorunu yaşaması alışılmadık bir durum değildir. Aşağıda sorunun en yaygın nedenlerinden bazıları verilmiştir:

Kontrol edilmesi gereken ilk şey, telefonunuzun sinyal alabileceği bir yerde olup olmadığıdır. Bir bodrum katında veya yeraltı otoparkındaysa sinyal çok zayıf olabilir.

Telefonunuzun işletim sistemi yakın zamanda güncellendiyse, ağ bağlantısı sorununuzun nedeni bu olabilir. Cihazınız için herhangi bir güncelleme olup olmadığını öğrenmek için servis sağlayıcınızla iletişime geçmeli veya Google’a danışmalısınız.

Telefonda yetersiz veri var: Bunun nedeni, telefon operatör tarafından yavaşlatıldığında, veriye çok fazla erişemeyecek ve bir bağlantıyı sürdüremeyecektir.

Ayrıca, evinizde tüm bant genişliğini kullanıyor olabilecek başka cihazların bağlı olma olasılığı da vardır. Akıllı TV’ler ve oyun konsolları gibi bazı cihazlar çok fazla bant genişliği tüketebilir ve Wi-Fi yerine bir ethernet kablosuyla bağlanmaları gerekebilir.

Son günlerde SIM kart değiştirdiyseniz, bunlardan biri telefonunuzun pil kapağındaki yuvadan çıkarılırken kaybolmuş veya hasar görmüş olabilir.

Sorun nasıl çözülür?

  1. Telefonunuzun güvenilir bir Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Ardından, Android sisteminin belleğinin tükenip tükenmediğini kontrol edin. Güç düğmesini 10 saniye basılı tutarak yeniden başlatma gerçekleştirin.
  2. Telefon root edilmişse, fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir. Bu işe yaramazsa, cihazınızı yeni bir ROM ile flaşlamayı deneyin.
  3. Telefonunuzdaki ayarlara gidin ve Uçak Modu’nu açın. Bu, tüm kablosuz sinyalleri devre dışı bırakacak ve kısa bir süre için veri kullanmanıza izin verecektir.
  4. Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatmayı da deneyebilirsiniz. Bunları kapatmak telefonunuza pil ömründen daha fazla güç sağlayacaktır ve Wi-Fi veya Bluetooth gibi bir dış kaynaktan geliyorsa sinyal gücüne yardımcı olabilir.

 


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386