Huawei, Amiral Gemisi Katlanabilir Akıllı Telefonunu Tanıttı

6 mins read
Huawei, Amiral Gemisi Katlanabilir Akıllı Telefonunu Tanıttı

ABD yaptırımları altında mücadele eden Huawei, pazartesi günü 8 inç (20 santimetre) ekranlı katlanabilir bir akıllı telefonunu teknik becerisini göstermek için tanıttı, ancak yalnızca Çin’de satılacağını söyledi.

Huawei, Amiral Gemisi Katlanabilir Akıllı Telefonunu Tanıttı
Mate X2, içe doğru katlanan 8 inçlik bir ekrana sahip. (Huawei

Mate X2, Washington’un ABD işlemci çiplerine ve Google hizmetlerine erişimi kestikten sonra Huawei Technologies Ltd. için karşılaştığı zorlukları vurguluyor. Geçen yıl Huawei, en çok satan küresel akıllı telefon markasından altıncı sıraya geriledi.

Huawei, üçüncü katlanabilir telefonu olan Mate X2’nin daha net görsellere ve filmler ve oyunlar için daha iyi sese sahip olduğunu söylüyor. Huawei’nin en gelişmiş işlemci çipi Kirin 9000 üzerinde çalışıyor.



Huawei’nin tüketici birimi başkanı Richard Yu, çevrimiçi olarak yayınlanan bir lansman etkinliğinde telefonun “gerçek anlamda sürükleyici bir deneyim” sunduğunu söyledi.

Çin’in ilk küresel teknoloji markası olan Huawei, 2019’da o zamanki Başkan Donald Trump tarafından bir güvenlik riski olarak ihracat kara listesine alınmakla engellenmişti ancak şirket bu suçlamayı reddediyor. Huawei, kaynakları üst düzey modellere odaklamak için Kasım ayında bütçe fiyatlı Honor akıllı telefon markasını sattı.

Yu’ya göre, Mate X2 17.999 yuan’dan (2.785 $) satışa başlayacak.

IDC’den Bryan Ma bir e-postada, “Ticari olarak konuşulsa bile, pazartesi günkü lansman, teknolojideki ilerlemelerini nasıl trompet etmek istediği hakkında çok şey söylüyor, sevkiyatları ciddi şekilde engellenecek” dedi.

Yöneticiler, daha önce Huawei’nin olası bir ABD kesintisine hazırlık için çipleri ve diğer bileşenleri stokladığını söyledi. Bu malzemelerin ne kadar dayanacağı belli değil.

Huawei, en gelişmiş akıllı telefonlarına güç veren ancak bunları yapmak için Tayvan’ın TSMC’si de dahil olmak üzere dış üreticilere güvenen Kirin serisini tasarladı.

Trump yönetimi geçen yıl TSMC ve diğer küresel üreticilerin, şirket tarafından tasarlananlar da dahil olmak üzere Huawei için çip yapmak üzere ABD teknolojisini kullanmasını engelleyerek yaptırımları artırdı.

Çinli yetkililer Washington’u yükselen teknoloji rakiplerini bastırmak için ulusal güvenlik nedenlerini kötüye kullanmakla suçluyor. Huawei, Çin’in casusluğunu kolaylaştırabileceği suçlamalarını reddediyor.

Canalys’e göre, Google müzik ve diğer hizmetler önceden yüklenmediğinde, Huawei’nin Honor dahil akıllı telefon satışları geçen yıl% 22 düşüşle 188,5 milyon oldu.

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, 9 Şubat’ta yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın Trump’ın yaptırımlarını kaldırmasını beklemediğini, ancak şirketin hayatta kalabileceğine olan güvenini dile getirdi. Merkezi Çin’in güneyindeki Shenzhen’de bulunan Huawei, aynı zamanda telefon ağları için anahtarlama ekipmanlarının en büyük küresel üreticisi.

Huawei’in akıllı telefon birimi, 2019’daki% 50’den satışların% 70’inden fazlasını oluşturan ana Çin pazarına giderek daha fazla bağımlı hale geliyor. Google hizmetlerinin kaybının, lisanslı olmadıkları ve Huawei’nin halihazırda yerel olarak kullanıldığı Çin’de hiçbir etkisi olmadı.

Çin’in iktidardaki Komünist Partisi, kendi çip endüstrisini inşa etmek için milyarlarca dolar harcadı. Ancak yerli üreticiler, Huawei’nin en gelişmiş ürünleri için çip üretecek teknolojiden halen yoksunlar

IDC’den Ma, “Daha büyük soru, mevcut bileşen stoklarının ne kadar dayanacağıyla ilgili” dedi.

Huawei henüz 2020 satışlarını ve karını bildirmedi, ancak kurucu Ren, önceki yıla göre daha iyi olduklarını söyledi. Huawei, 2020’nin ilk dokuz ayında gelirin% 9,9 artarak 671,3 milyar yuan’a (100,4 milyar $) yükseldiğini söyledi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.