Elon Musk’ın Tesla’sına 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Alıma Soruşturması

3 mins read
Elon Musk'ın Tesla'sına 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Alıma Soruşturması

Elon Musk’ın Tesla’sına 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Alıma Soruşturması

Elon Musk'ın Tesla'sına 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Alıma Soruşturması

Tesla, 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın alımıyla ilgili daha fazla incelemeyle karşı karşıya. Şirketin bitcoin satın alma anlaşmasını onaylayan bir Tesla yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda iki büyük kripto şirketinin yönetim kurullarında yer alan bir kripto para birimi yatırımcısıdır.

Uzmanlar Tesla’nın Bitcoin Satın Alımındaki Çıkar İlişkilerini Sorguluyor

Telegraph Salı günü yaptığı habere göre, uzmanlar şirketin büyük bitcoin satın alımını onaylayan bir yöneticiyi çevreleyen bir çıkar ilişkisi olup olmadığını sorguluyor.



Tesla, Bitcoin satın alımı konusunda daha fazla inceleme altında.

Tesla geçtiğimiz günlerde Ocak ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını ve kripto para birimini yakın gelecekte ürünleri için bir ödeme şekli olarak kabul etmeyi planladığını açıkladı.

Çıkar ilişkisi sorusu, şirketin bitcoin alımını onaylayan bir Tesla yöneticisinin aynı zamanda iki kripto firmasıyla bağlantılı bir kripto yatırımcısı olduğu ortaya çıktığında araştırılmaya başlandı. Antonio Gracias, Tesla web sitesinde bağımsız bir yönetici ve Tesla’nın bitcoin anlaşmasını imzalayan denetim komitesinin bir üyesi olarak listelenmiştir. Musk’ın uzun süredir arkadaşı olan 2005’te Tesla’ya yatırım yaptı ve 2007’den beri yönetim kurulunda.

Gracias ayrıca iki kripto şirketine yatırım yapan yatırım şirketi Valor Equity Partners’ın kurucusu, CEO’su ve baş yatırım sorumlusu. İlk şirket kripto saklama hizmeti sağlayıcısı Bitgo, diğeri ise kripto türevleri ticaret platformu Erisx. Ayrıca tahtalarında oturuyor. Yayın, Gracias’ın daha önce başka bir kripto şirketi olan Bitgo’nun geçen yıl satın aldığı tokenasyon platformu Harbor’da yatırımcı olduğunu da ekledi.

Haberin Kaynağı

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381