Lenovo Yoga 7i Dizüstü Bilgisayarıyla Yanlış Yapamaz

6 mins read
Lenovo Yoga 7i Dizüstü Bilgisayarıyla Yanlış Yapamaz

Lenovo Yoga 7i Dizüstü Bilgisayarıyla Yanlış Yapamaz

Lenovo Yoga 7i Dizüstü Bilgisayarıyla Yanlış Yapamaz

Küçük ama güçlü, 2’si 1 arada Intel Evo sertifikalı bir dizüstü bilgisayar. Bu, temel özellikleriyle 10 saatlik pil ömrü, 1 saniye uyanma süresi ve yıldırım hızında şarj süresi olduğu anlamına geliYOR. Diğer Evo sertifikalı dizüstü bilgisayarların sahip olduğu özelliklere sahiptir, ancak Lenovo, diğer dizüstü bilgisayar üreticilerinden daha düşük fiyata ve doğru bileşenleri bir araya getirme konusunda özel bir beceriye sahiptir. Piyasadaki en hızlı dizüstü bilgisayar değil; bu şeyle ilgili 4K videoları düzenlemeyi beklemeyin. Ancak, MSI’dan Prestige 14 Evo gibi, okul için bir makineye veya bir iş sunumu için hızlıca PowerPoint slaytları hazırlayacak bir şeye ihtiyacınız varsa, Yoga 7i de arkanızda.

Dışarıdan bakıldığında, Lenovo’nun Yoga 7i, eski muadili Yoga C740’tan çok da farklı değil. Bağlantı noktalarının sayısı ve türleri aynıdır, ancak artık Yoga, Intel’in Evo sertifikasyon standartları sayesinde Thunderbolt 4 uyumlu iki USB 4 C Tipi bağlantı noktasına sahiptir. Klavye düzeni aynıdır. Hoparlör yerleşimi, menteşeler – hepsi aynı. Burada gözden geçirilen daha koyu bir renk, ancak Lenovo’nun tasarımla uğraşmadığına sevindim. Kırılmadıysa, tamir etmeyin, değil mi? Tasarım temiz ve basit, ikisi bir arada dizüstü bilgisayar için mükemmel bir seçenek olabilir.

Ancak en önemli değişiklikler içeride

  1. nesil Intel i5-10210U işlemci, Iris Xe grafikli daha yeni Intel Core i5-1135G7 ile değiştirildi ve bu yeni Yoga, tüm olağan karşılaştırma testlerimizde önceki nesle göre büyük bir performans artışı sağlıyor. Her ikisi de maksimum 4,20 GHz saat hızına sahip 4 çekirdekli, 8 iş parçacıklı işlemcilerdir, ancak 11. neslin daha küçük transistör mimarisi (10nm SuperFin ile 14nm) ve 2MB ekstra önbellek, Core i5-1135G7’nin temelde aynı şekilde daha fazlasını yapabileceği anlamına gelir bu özellikleriyle.

Bir 3D görüntüyü Blender’da oluşturmak CPU ve GPU ile yedi dakika daha hızlıdır, 4K videoyu 1080p 30 fps’ye dönüştürmek beş dakika daha hızlıdır ve Civilization VI ayrıca entegre grafiklere sahip bir çip için oldukça iyi performans gösteriyor. Core i7 11. nesil mobil CPU’lar daha güçlüdür, ancak işleri hızlandırmak için grafik ayarlarını azaltabilirsiniz. Iris Xe hala entegre bir GPU’dur ve Intel’in UHD grafiklerinin yapabileceğinin ötesinde ışık yılı olmasına rağmen, tam olarak oyun düzeyinde bir GPU değildir.

Yoga 7i’de oyun oynayabilir misin?

Evet, ancak düşük çözünürlükte ve düşük grafiklerde. Core i5-1135G7, iş üretkenliği için tasarlanmıştır, bu da onu Lenovo’nun 2’si 1 arada Yoga serisi gibi bir şey için mükemmel kılar. Daha önce Core-i5 1135G7’yi birkaç başka mobil işlemciyle karşılaştırdım ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde oyun kıyaslamalarının çok gerisinde kaldı. Ancak Word ve Excel’de olduğu gibi tasarlandığı görevleri çalıştıran Yoga 7i, küçük ve hafif olan ve benzer fiyatlı bir Chromebook’tan çok daha fazlasını yapabilen harika bir dönüştürülebilir makine olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca, ilk piyasaya sürüldüğünde C740’tan daha ucuzdur. Eski makine 900 dolardan başladı, ancak Yoga 7i, bu incelemenin yayınlandığı tarihte Lenovo’nun anlaşmasıyla 770 dolardan başlıyor. Bu dizüstü bilgisayarda istediğiniz daha büyük ve daha kötü özellikler, daha pahalı olacaktır tabii ki.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381