Aljazeera: ABD, Türkiye ile diplomatik tartışmayı geçiştirmeye çalışıyor

3 mins read
ABD, Büyükelçi

Aljazeera: ABD, Türkiye ile diplomatik tartışmayı geçiştirmeye çalışıyor

ABD, Büyükelçi

ABD, Büyükelçinin Irak’ta kaçırılan 13 Türk’ün öldürülmesiyle ilgili bir açıklama için bakanlığa çağıran NATO müttefiki Türkiye ile diplomatik anlaşmazlığı hafifletmeye çalıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı’nın ölümlerden PKK’nın sorumlu tutmaya yönelik tereddütünü, ABD’nin ilk açıklamasını “saçmalık” olarak nitelendirdi.

Türkiye Pazar günü yaptığı açıklamada, yasadışı PKK mensuplarının aralarında Türk ordusu ve polis personelinin de bulunduğu 13 tutsağı infaz ettiğini söyledi. PKK, 13 kişinin ölümünden Türk hava saldırılarını sorumlu tuttu.

ABD başlangıçta sorumluluğun PKK’da olduğu doğrulanırsa cinayetleri kınadığını söyledi.

Washington’un komşu Suriye’deki Kürt savaşçılar ile ortaklığından çoktan öfkelenen Ankara, ABD açıklamasının koşulluluğundan çileden çıktı ve tepkisini “en güçlü şekilde” iletmek için ABD’nin Ankara büyükelçisini çağırdı.

Pazartesi günü ilerleyen saatlerde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesinde başsağlığı diledi ve Washington’un ölümlerden PKK’nın sorumlu olduğuna inandığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, “Bakan, Kuzey Irak’taki Türk rehinelerin ölümlerinden dolayı taziyelerini dile getirdi ve PKK teröristlerinin sorumluluğu olduğu görüşümüzü teyit etti” dedi.

Aljazeera

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386