Beyaz Saray önünde polisle çatıştılar

2 mins read

ABD’nin başkenti Washington DC’de göstericiler polisle çatıştı. Beyaz Saray önünde ortaya çıkan görüntüler bütün uluslararası medyada yer aldı. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler tepkilerin gittikçe artacağını da gösteriyor…

Beyaz Saray önünde polisle çatıştılar 1

ABD‘nin başkenti Washington DC’de George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesine tepki olarak Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara müdahale eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolar ve şiddet olayları dördüncü gününe girerken, başkent Washington DC’de gerginlik tırmandı.

Beyaz Saray önündeki protestoculara güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu iki taraf arasında çatışmalar yaşandı.

Göstericilerin Beyaz Saray çevresinde bulunan Gizli Servis’e ait çok sayıda aracı sprey boyayla boyadığı ve camlarını kırdığı anlara dair görüntüler yayınlandı.

Öte yandan Minneapolis ​sakinleri, yakılan ve hasar gören birçok kamu ve özel bina ile sokakları temizleyip yeni yağmalamalara karşı önlemleri artırdı. Dün gece alınan sokağa çıkma yasağının ardından gerilimin yükseldiği kentte postane, benzin istasyonu, restoran gibi çok sayıda bina ateşe verildi ve kundaklanan binalardan gün içinde hala duman yükseldiği görüldü.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.