Minneapolis, George Floyd’un ailesine 27 milyon dolar ödemeyi kabul etti

6 mins read
Minneapolis, George Floyd’un ailesine 27 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Minneapolis, George Floyd’un ailesine 27 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Minneapolis, George Floyd’un ailesine 27 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Minneapolis Belediye Meclisi, Floyd’un ailesinin geçen yıl tutuklanmasının ardından açtığı davayı oybirliğiyle karara bağladı.

Minneapolis, Minnesota belediye meclisi Cuma günü oybirliğiyle George Floyd’un ailesinin açtığı davayı çözmek için 27 milyon dolar ödemeye karar verdi. Temmuz ayında, Floyd’un ailesi şehre dava açtı ve dört polis memuru geçen Mayıs ayında ölümüyle ilgili olarak suçlandı.

Dava, memurların Floyd’u zapt ettiklerinde haklarını ihlal ettiklerini ve şehrin polis gücünde aşırı güç, ırkçılık ve cezasızlık kültürünün gelişmesine izin verdiğini iddia etti.

Floyd’un kız kardeşi Bridgett Floyd yaptığı açıklamada, kendisi ve ailesinin “kardeşim George için adalete giden trajik yolculuğumuzun bu kısmının çözülmesinden memnun olduklarını” söyledi.

Reuters haber ajansına göre, “Kalplerimiz kırılırken, George Floyd’un dünyaya nasıl yaşanacağını gösterdiğini bildiğimiz için rahatız” dedi.

Floyd ailesinin avukatı Ben Crump, “George Floyd’un hayatının önemli olduğunu söylemek Amerika için yeterli değil. George’un hayatının eylemlerle önemli olduğunu göstermeliyiz, Amerika için Siyahların hayatlarının önemli olduğunu söylemesi için yeterli değildir. Siyahların yaşamlarının eylemlerimizle önemli olduğunu göstermeliyiz. ”

Crump, “Bu sorumlu şehir liderliğini alkışlıyoruz ve herkesi sakin kalmak ve George Floyd için barışçıl protestolara katılmak için sorumlu liderlik yapmaya çağırıyoruz,” diye ekledi.

Al Jazeera’dan John Hendren, Chicago’dan haber verirken burayı “bulabileceğiniz en büyük yerleşim yerlerinden biri. Ancak aile sadece parasal bir çözüm aramadıklarını söylüyor. ” Hendren, Floyd’un ölümüyle suçlanan dört polis memurunun davalarında ailenin reform ve adalet istediğini bildirdi.

Crump, “Anlaşma sadece ödenen 27 milyon dolar nedeniyle tarihsel değil, aynı zamanda sosyal adalet politikası reformları ve polis reformları üzerindeki etkisi için de geçerli. Bu hepimizi etkiliyor,” dedi Crump.

Minneapolis Star Tribune’e göre, Konsey Başkan Yardımcısı Andrea Jenkins oylamadan sonra, “Bu, ne yazık ki, çok fazla Siyah ve kahverengi ailenin gerçekliğinin bir parçası olan, son derece travmatik bir olay” dedi.

“Bir erkek kardeşin, oğlun, yeğeninin, babanın, sevilen birinin yerini alabilecek miktarda para yok ama yapabileceğimiz şey, Minneapolis şehrinde adalet, eşitlik ve eşitlik için çalışmaya devam etmek ve ben de bunu yapmak için taahhüt ediyorum, ”diye devam etti Jenkins.

27 milyon dolarlık anlaşma, Floyd ailesinin Floyd’un öldüğü mahalleye yaptığı 500.000 dolarlık katkıyı da içeriyor.

46 yaşındaki Siyah bir adam olan Floyd, 25 Mayıs’ta beyaz olan memur Derek Chauvin’in boynunda yaklaşık dokuz dakika diz çöktüğü sırada Floyd’un “nefes alamıyorum” diye yalvarması ve izleyenler memurlara ona izin vermeleri için yalvarması sonrasında öldü. Git.

Chauvin ile birlikte, diğer iki memur, Floyd’u kelepçeli iken yere tuttu. Floyd, Minneapolis’teki bir bakkaldan sigara satın almak için sahte 20 dolarlık banknot kullandığından şüphelenerek tutuklandı.

Floyd’un ölümü, Minneapolis’te ve ABD genelinde protestoları ateşledi ve ırksal adalet konusunda ülke çapında bir hesaplaşmaya yol açtı.

Anlaşma, polis gücünden kovulan ve üçüncü derece cinayet, ikinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Chauvin’in davasında jüri seçimi devam ederken geliyor. Davasındaki açılış tartışmalarının bu ay içinde başlaması bekleniyor.

Floyd’un öldürülmesine karışan diğer üç memur Tou Thao, Thomas Lane ve J Alexander Kueng de kovuldu ve Ağustos ayında birlikte yargılanmaları bekleniyor. Cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklık etmekle suçlanıyorlar.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.