Merkez Bankası Kredilerde Sıkılaşmaya Gidiyor!

2 mins read
Merkez Bankası'ndan hükümete açık enflasyon mektubu

Merkez Bankası, para politikasına ilişkin yeni bir dizi sıkılaşma önlemi aldı. Ticari ve ihtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırları düşürüldü.

Yapılan açıklamaya göre:

  • Ticari kredilerde aylık büyüme sınırı %2,5’ten %2’ye düşürüldü.
  • İhtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırı %3’ten %2’ye düşürüldü.
  • Taşıt kredilerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Merkez Bankası’nın bu kararı, enflasyonla mücadeleyi desteklemek ve finansal istikrarı korumak amacıyla atıldı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

  • “Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla, menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.”
  • “Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır.”

Ekonomi çevreleri, Merkez Bankası’nın bu kararını dikkatle takip ediyor. Yeni önlemlerin enflasyon üzerindeki etkisinin ne olacağı merak konusu.

Merkez Bankası’nın yeni sıkılaştırma adımlarıyla, enflasyonla mücadeledeki kararlılığını gösterdiği belirtiliyor. Bu hamlelerin kısa vadede enflasyonda bir miktar düşüş sağlayabileceği öngörülüyor. Ancak enflasyonun kalıcı olarak azalması için sadece para politikası araçlarının yeterli olmayacağı, yapısal reformlara da gereksinim duyulduğu vurgulanıyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386