BofA ve Morgan Stanley’den Türkiye’ye Faiz Artışı Uyarısı!

BofA ve Morgan Stanley'den flaş uyarı: TCMB'den faiz artışı geliyor!

2 mins read
BofA ve Morgan Stanley'den Türkiye'ye Faiz Artışı Uyarısı!

Bank of America (BofA) Securities ve Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu yılın ikinci çeyreğinde yeniden faiz artırması olasılığını gündeme getirdi.

BofA Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, yayımladığı notta, ücret artışlarının talebe beklenenden daha güçlü etki etmesi halinde ikinci çeyrekte ek faiz artışı olabileceğini belirtti. İmamoğlu, bu yıl için faiz indirimi öngörmediğini de ekledi.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük ise TCMB’nin politika faizini yıl sonuna kadar yüzde 45’te sabit tutacağına dair tahminlerini korurken, ikinci çeyrekte ek faiz artırımı risklerinin arttığını ifade etti.

Raporda, enflasyon risklerinin daha güçlü vurgulanmasının ek faiz artırımlarını daha muhtemel hale getirdiği belirtildi.

Küçük, TCMB’nin ek faiz artırımı kararı vermeden önce şubat ve mart ayı enflasyon verilerini bekleyeceğini öngördü.

Anahtar Noktalar:

  • BofA ve Morgan Stanley, TCMB’nin ikinci çeyrekte faiz artırabileceğini düşünüyor.
  • Faiz artışı riskinin arkasında artan enflasyon ve ücret baskıları var.
  • TCMB, faiz artırımı kararı vermeden önce şubat ve mart ayı enflasyon verilerini bekleyecek.

Haber Metni için Ek Bilgiler:

  • TCMB, son faiz toplantısında politika faizini yüzde 9’da sabit tutmuştu.
  • Enflasyon son 12 ayda yüzde 64’e yükseldi.
  • Hükümet, enflasyonu yıl sonuna kadar yüzde 25’e düşürmeyi hedefliyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386