ABD Donanması, TEI ile Anlaşarak LM2500 Motorlarının Bakımını Türkiye’de Gerçekleştirecek

2 mins read
ABD Donanması, TEI ile Anlaşarak LM2500 Motorlarının Bakımını Türkiye'de Gerçekleştirecek

Türkiye’nin önde gelen motor üreticisi TUSAŞ Motor Sanayii (TEI), ABD Donanması’na ait LM2500 Gaz Türbinlerinin depo seviyesi bakım ve revizyonlarını gerçekleştirecek. TEI, GE Marine ile 2023 yılında imzaladığı anlaşma kapsamında LM2500 motorları için küresel bir bakım, onarım, revizyon merkezi olma yolunda ilk adımını atmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekim 2026’ya kadar sürecek olan anlaşma uyarınca TEI, Amerikan Donanması’nın kullandığı LM2500 motorlarının 14 aylık depo seviyesi bakım ve revizyon hizmetlerini gerçekleştirecek. TF39 ve CF6-6 havacılık motorları türevi olan LM2500, dünyanın en çok tercih edilen denizcilik gaz türbinlerinden biri konumunda bulunuyor.

TEI’nin Eskişehir’deki tesislerinde gerçekleştirilecek bu bakım ve revizyon hizmetleriyle, TEI yalnızca havacılık motorlarında değil, aynı zamanda havacılık motorları türevi gaz türbinleri bakım faaliyetleri için de küresel bir iddiaya sahip olduğunu kanıtlamış olacak. Anlaşmanın tavan değeri 45.6 milyon Amerikan doları olarak belirlendi.

TEI’nin hisselerinin %50.5’i TUSAŞ’a, %3.3’ü TSKGV ile THK’ya ve %46.2’si ise ABD’li General Electric şirketine ait.

Bu anlaşma, Türk savunma sanayinin uluslararası alanda da güçlü bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterirken, TEI’nin küresel ölçekteki önemini pekiştiriyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386