Bakan Şimşek’ten Enflasyonla İlgili Çarpıcı Açıklamalar: Vatandaş haklı!

3 mins read

Bakan Şimşek, ekonomideki gelişmeler ve enflasyonla mücadele stratejisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Programın önceliği enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek olarak belirlendiğini vurgulayan Şimşek, fiili uygulamanın planlanandan önce başladığını ifade etti. Enflasyonla mücadelede önemli olanın fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirten Bakan, bunun yanı sıra borç oranını düşük tutmayı ve sürdürülebilir bir cari açık hedeflemeyi de önemsediklerini söyledi.

Bakan Mehmet Şimşek, piyasalardaki güvenin arttığını ve Türkiye’nin uluslararası finansmana daha uygun koşullarla erişebildiğini belirtti. Dış kaynaklara ulaşmada yaşanan kolaylığın önemine vurgu yapan Şimşek, geçen yılın ilk aylarında yaşanan portföy çıkışının ardından Haziran-Aralık döneminde 11.3 milyar dolarlık net girişin gerçekleştiğini ifade etti. Faizlerde yaşanan düşüşün etkisiyle Türkiye’nin yüksek faizle dış borçlanma ihtiyacının azaldığını da belirtti.

Bakan Şimşek, enflasyonun programla uyumlu bir şekilde seyrettiğini ve Mart ayından itibaren normalleşeceğini öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, hükümetin enflasyonu artıracak bir adım atmamaya kararlı olduğunu belirterek, ek vergi konusunda sürpriz yapmayacaklarını ve harcamalarda rasyonelleştirmeye başladıklarını söyledi.

Son olarak, Bakan Şimşek, piyasalarda ve kamuoyunda oluşan güvensizliğin seçimle ilgili olduğunu ve bu konudaki iddiaların niyetinin kötü olduğunu belirtti. Ayrıca, hükümetin kayıt dışılığı azaltmayı ve harcamalarda rasyonelleştirmeyi amaçladığını dile getirdi. “Piyasalarda güvensizliği artırmak, seçime yönelik bir sürü iddia ortaya konuyor. İddiaları basın danışmanlarımıza sorabilirsiniz. Bunların niyeti kötü. Kayıt dışılık dışında, bazı istisnaların gözden geçirilmesi dışında özel bir çalışmamız yok. Harcamalarda rasyonelleştirmeyi başlattık. Vatandaş bizden de tasarruf istiyor. Vatandaş haklı.” dedi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.