Kirada Yüzde 25 Zam Sınırına İlişkin Tartışmalar Devam Ediyor

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kiralarda yüzde 25 zam sınırıyla ilgili gelişmeler hızla takip ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları, Meclis'in kararına odaklanmamız gerektiğini gösteriyor

2 mins read
Kirada Yüzde 25 Zam Sınırına İlişkin Tartışmalar Devam Ediyor

Kiracılar ve ev sahipleri, kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki gelişmeleri yakından izliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili son açıklamayı yaparak Meclis’in karar vereceğini belirtti.

Haber Global’de yer alan açıklamasında Tunç, Meclis’in kirada yüzde 25 zam sınırına ilişkin karar vereceğini ifade etti ve enflasyon hedefinin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç, “Önceliğimiz enflasyon hedefinin tutturulması. Pandeminin ve diğer faktörlerin ekonomimizi olumsuz etkilediği bir dönemdeyiz. Meclis’in böyle bir tedbiri düşünmesi haklı. Uygulamanın uzatılıp uzatılmayacağına Meclis karar verecek. Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi başlatıldı ve bu tartışmaları bir miktar aşağı çektik” dedi.

Geçen hafta, kira zam sınırının uzatıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulaması Haziran 2022’de Meclis tarafından kabul edilmişti. Daha sonra düzenleme 2023 ve 2024 yıllarında uygulanmak üzere uzatılmıştı. Kira zam sınırı uygulaması tekrar uzatılmazsa, 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek.

Zam sınırı uygulamasının devre dışı kalması durumunda, kiralarda zam oranı on iki aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre belirlenecek. Ev sahipleri ve kiracılar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ay açıkladığı enflasyon verilerini takip edecekler. Ocak ayında TÜFE, on iki aylık ortalama olarak yüzde 54,72 olarak gerçekleşmişti.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386