Borsada Yatırımcı Sayısı 8 Milyonu Geçti

2 mins read

İstanbul: Borsada yatırımcı sayısı, yeni halka arzların başlamasıyla birlikte üst üste ikinci haftada da artış yaşadı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 23 Şubat ile sona eren haftada pay senedi yatırımcı sayısı 245 bin 272 kişi artarak 7 milyon 974 bin 209’a yükseldi.

Pay senedi değeri de aynı haftada 12,35 trilyon TL’den 12,51 trilyon TL’ye yükseldi.

Rekor Seviyeye Yaklaştı

Böylece yatırımcı sayısı, Aralık 2023’te 8 milyon 573 bin 476 milyon ile ulaştığı rekor seviyeye yaklaşmış oldu.

Halka Arzlar Devam Ediyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da bu hafta 2 yeni halka arza daha onay verdi. Mogan Enerji ve Artemis Halı’nın halka arzları önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Uzmanlar Ne Diyor?

Uzmanlar, yeni halka arzların ve yatırımcı ilgisinin artmasının, borsanın önümüzdeki dönemde daha da yükselebileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun:

“Yatırımcılarımızın borsaya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Yeni halka arzlar da bu ilgiyi daha da artıracaktır. Borsa İstanbul olarak, yatırımcılarımızın güvenini ve ilgisini korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yatırımcılar Dikkat!

Uzmanlar, yatırımcıların her zaman risk profiline uygun yatırımlar yapmasını ve yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmasını tavsiye ediyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381