Macron’a Çiftçilerden Protesto: Fuarda Arbede Yaşandı

2 mins read

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Paris Uluslararası Tarım Fuarı’nı ziyaret etmesi sırasında onlarca öfkeli çiftçi fuara girerek protesto düzenledi.

Güvenliği aşarak fuar alanına giren çiftçiler, “Macron istifa” sloganları atarak ve ıslıklar çalarak Macron’u yuhaladı. Eylemciler, polislere yumurta fırlatırken, bazı çiftçiler gözaltına alındı. Polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Eylem nedeniyle fuarın bazı alanları halka kapatıldı ve açılış saati ertelendi. 2 bini aşkın kişi fuara giriş yapmak için kapıda bekliyor.

Çiftçiler Tarım Krizine Çözüm İstiyor

Çiftçiler, Fransa’da yaşanan “tarım krizinin” farkına varılması ve çözüm üretilmesi için Macron’a tepki gösteriyor. Macron ise fuarda yaptığı konuşmada, tarım krizinin birkaç saate çözülemeyeceğini ancak “gelir krizi” yaşayan çiftçiler için Avrupa Birliği (AB) düzeyinde taban fiyat belirleyeceklerini kaydetti.

Macron, tarım sektörü sendikalarını 3 hafta sonra Elysee Sarayı’nda ağırlayacağını da bildirdi.

Macron: Şiddete Yer Yok

Macron, fuarda yaşanan arbedeyle ilgili yaptığı açıklamada, insanların öfkesini ifade edebileceğini ancak şiddet uygulayamayacağını söyledi.

Paris Uluslararası Tarım Fuarı, Fransız tarım sektörü ve hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımını yapan başat etkinlik olarak biliniyor. Yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan geleneksel fuara, ülkenin cumhurbaşkanı da dahil önde gelen siyasiler katılım gösteriyor.

Fransa’da hükümetin ve AB’nin tarım politikalarına tepki gösteren çiftçiler, günlerce traktörleriyle Paris ve çevresindeki yolları trafiğe kapatmıştı.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386