Bakan Işıkhan: “Kamuoyunda Yer Alan Haberlere Dikkat Edin!”

22 Yılın En Düşük İşsizlik Oranı Bekleniyor!

2 mins read
Bakan Işıkhan: "Kamuoyunda Yer Alan Haberlere Dikkat Edin!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili yapılan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, “Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın” uyarısında bulundu.

Işıkhan, çalışma hayatının her zaman tartışılan bir alan olduğunu ve işçi ve işveren haklarını korumayı öncelikli gördüklerini söyledi. “Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim” diyen Işıkhan, yapılacak çalışmaların tüm paydaşların ortak görüşleriyle belirleneceğini vurguladı.

22 Yılın En Düşük İşsizlik Oranı Bekleniyor

Işıkhan, ayrıca çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı da hedeflediklerini belirterek, “Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranları beklenmektedir. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına işaret etmektedir.” dedi.

İş Pozitif’e Büyük İlgi

Işıkhan, 9 Şubat’ta başlatılan İş Pozitif programıyla ilgili de bilgiler verdi. Işıkhan, “Geçtiğimiz 2 hafta içinde 15 bin 262 kadını işe yerleştirdiğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bu rakamlar, hem İş Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu göstermektedir.” diye konuştu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381