Apple Yeni George Clooney, Brad Pitt, Scarlett Johansson ve Channing Tatum Filmlerini Yayınlamak İçin Sony’yi Seçti

3 mins read

‘Project Artemis’ ve ‘Wolfs’ Apple TV+’ta yayınlanmadan önce tüm dünyada sadece sinemalarda gösterilecek.

Apple Original Films, Ridley Scott’ın Napoleon filmindeki dağıtım ortaklığının ardından yıldızlarla dolu bir çift filmi dünya çapında sinemalarda gösterime sokmak için Sony Pictures Entertainment’ı seçti.

Project Artemis ve Wolfs, en geç 45 gün içinde Apple TV+’ta gösterime girmeden önce özel bir sinema gösterimine tabi tutulacak. İki filmin 2024 yılında beyaz perdeye gelmesi bekleniyor.

Yazar-yönetmen Jon Watts’ın Kurtlar filminde George Clooney ve Brad Pitt aynı işe atanmış iki yalnız kurt iş bitiriciyi canlandırıyor. Amy Ryan başrolde. Clooney ve Grant Heslov, Smokehouse Pictures aracılığıyla Pitt, Dede Gardner ve Jeremy Kleiner’ın Plan B Entertainment’ıyla birlikte yapımcılığı üstleniyor. Dianne McGunigle da yapımcı olarak yer alıyor.

Rose Gilroy’un senaryosundan Greg Berlanti’nin yönettiği Project Artemis, Scarlett Johansson ve Channing Tatum’un başını çektiği bir oyuncu kadrosuna sahip. Jim Rash, yeni gelen Anna Garcia, Donald Elise Watkins, Noah Robbins, Colin Woodell, Nick Dillenburg ve Christian Zuber ve Woody Harrelson da rol alıyor.

Johansson, Jonathan Lia ve Keenan Flynn’in These Pictures şirketi Berlanti Productions ile birlikte yapımcılığı üstleniyor. Konuyla ilgili ayrıntılar gizli tutuluyor.

Bu iki film, Apple Original Films’in hem sinema hem de yayın için tasarlanan etkinlik filmlerinden oluşan genişleyen listesine katılıyor. Bu girişim Ekim ayında Martin Scorsese’nin büyük bütçeli ödül adayı Killers of the Flower Moon (bu film Paramount tarafından dağıtılıyor) ve ardından Napoleon ile başladı. Scorsese’nin Western suç destanı dünya çapında 155 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve Oscar’a giden yolda çok sayıda övgü aldı; Napolyon ise 170 milyon dolar sınırını aştı.

Apple’ın film girişimi, CODA ile en iyi film dalında Akademi Ödülü’nü kazanan ilk yayın hizmeti olarak tarihe geçti.

Kaynak: fikrikadim.com ingilizce