ABD Rusya’da darbe organize etmeye çalışıyor

3 mins read

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov Washington’u ülkedeki liderlik değişimini desteklemekle suçladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Rusya içinde huzursuzluk yaratmaya giderek daha fazla odaklandığını ve ülkenin liderliğini ortadan kaldırmaya niyetli olduğunu iddia etti.

TASS’ın Ryabkov’dan aktardığına göre Ryabkov Salı günü yaptığı açıklamada, Moskova ve Washington arasındaki çatışmanın mücadele edilmesi gereken bir gerçeklik haline geldiğini söyledi.

“Bakan yardımcısı, “ABD sadece Rusya’ya karşı hibrid bir savaş yürütmekle kalmadı, aynı zamanda Rusya’da bir iç darbe organize ederek burada bir liderlik değişikliğine giderek daha fazla odaklandığını gösteriyor” dedi.

Batılı siyasetçiler ve medya kuruluşları, geçtiğimiz yaz Wagner özel askeri grubu başarısız bir isyan girişimi düzenlediğinde Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yönetimine yönelik bir tehdit olarak gördükleri bu durumu açıkça kutladılar. Washington bu olaylara karıştığını inkâr etse de, daha sonra çıkan haberlerde Batılı istihbarat örgütlerinin planlanan isyandan önceden haberdar olduğu iddia edildi.

ABD ve Rusya arasındaki gerilim, Moskova’nın Şubat 2022’de Ukrayna’da askeri operasyona başlamasıyla keskin bir şekilde tırmandı. Washington daha sonra Moskova’ya geniş kapsamlı yaptırımlar uyguladı ve Kiev’e on milyarlarca dolarlık askeri ve diğer yardımlarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya yönelik Amerikan desteğinin “gerektiği kadar” süreceğini ifade etti.

Ryabkov’un “hibrid savaş” hakkındaki yorumları, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Ekim ayında Çin’de düzenlenen 10. Xiangshan Güvenlik Forumu’nda yaptığı açıklamaları yansıtıyor.

“Batı bize karşı başlattığı hibrid savaşta açıkça Rusya’yı ‘stratejik bir yenilgiye’ uğratma yolunu seçti. Ukrayna alaycı bir şekilde koçbaşı olarak seçildi ve sadece harcanabilir bir malzeme rolü verildi,” diye anlattı Shoigu.

Rusya, Batı üretimi silahların Kiev’e teslim edilmesinin ABD ve diğer NATO ülkelerini çatışmanın fiili doğrudan katılımcıları haline getirdiğinde ısrar ediyor.

Haberin kaynağı: https://www.rt.com/


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386