2022’nin en pahalı karavanı: Çatı güverteli 5 milyon dolarlık LaFerrari taşıyıcı

7 mins read

Her yıl, bir karavan, gerçekten çirkin, masraftan kaçınılmayan yapı özellikleri ve fiyat etiketi açısından diğerlerinin üzerinde durur. Bu genellikle iki Alman Vs – Volkner ve Variomobil arasındaki bir savaşa dönüşüyor.

Volkner 2022’de ödülü tekrar alıyor ve bu yılki 39 metrelik (12 m) Performance S, şirketin geçen yıl ulaştığı 7,7 milyon ABD doları seviyesini tam olarak yakalayamasa da, büyük bir çatı katı güvertesi, kat planı çapında surround ses sistemi ve kahve ve kokteyl barı gibi eklemeler sayesinde tartışmasız daha güzel bir genel paket. Ön ve arka akslar arasında rahat bir yuva bulan LaFerrari de hiç fena değil.

Volkner bu yılın başlarında 2022 Düsseldorf Caravan Salonunda bu özel Performance S’i sergiledi ve Cadılar Bayramını andıran turuncu-siyah boyası ve karnından sarkan kontrast yaratan bembeyaz LaFerrari’siyle ziyaretçi akınına uğradı. Action Mobil Global XRS 7400 ile birlikte, kesinlikle fuarın en büyük, en aval aval bakılmaya değer gösterisiydi. Ancak Action Mobil sadece 1,1 milyon Euro’ya alınabilirken, Performance S için alıcıların bunun neredeyse iki katını (2 milyon Euro’nun biraz üzerinde (yaklaşık 2,1 milyon ABD Doları)) ödemesi gerekiyordu. LaFerrari’nin maliyeti de eklendiğinde fiyat iki katından fazla artarak 5,3 milyon Avro’nun (5,7 milyon ABD Doları) üzerine çıkıyor.

2022'nin en pahalı karavanı: Çatı güverteli 5 milyon dolarlık LaFerrari taşıyıcı 1
Düsseldorf Karavan Salonu 2022’deki en pahalı karavan aynı zamanda bu yıl ele aldığımız en pahalı karavan

Bu dağılıma göre, LaFerrari geçen yılki Bugatti Chiron ile aşağı yukarı aynı 3 milyon Euro’ya mal oluyor, dolayısıyla 2 milyon dolarlık fiyat farkı nihayetinde karavan özelliklerine ve ABD dolarına göre çok daha nazik olan mevcut döviz kuruna dayanıyor. Bu yılın Performance S’ini karşılaştırmalı bir pazarlık haline getirdiğini söyleyebiliriz çünkü kesinlikle olanaklardan yoksun değil. Aslında, önceki Performance S modellerinde olmayan bazı ilginç seçeneklere sahip. 135 metrekarelik (12,5 metrekare) çatı güvertesinden başlayarak, banyo duşundaki bir merdivenle ulaşmak biraz garip. Güverte, yıldızları seyretmek, insanları izlemek ve genel olarak temiz havada rahatlamak için altı ila sekiz kişi oturacak şekilde tasarlanmıştır.

Çatının geri kalanı, 2.000 W güneş paneli dizisi, uydu anteni, 4G anteni ve çift klima sistemi dahil olmak üzere pratik ekipmanlara ayrılmıştır. Ön yaşam alanını ve arka yatak odasını soğutmak için sırasıyla özel büyük ve küçük klimalar monte edilmiş.

2022'nin en pahalı karavanı: Çatı güverteli 5 milyon dolarlık LaFerrari taşıyıcı 2
Volkner Performance S tavan güvertesi…

Özel Performance S’in iç mekanı daha önce görmediğimiz benzersiz bir düzene sahip. Özellikle, dışarıda bar tabureleri bulunan yüksek L şeklindeki mutfak tezgahı, daha çok (sabit) bir evde veya bir yatta görebileceğiniz bir şey gibi hissettiriyor ve sahiplerin sabahları kahve ve hafif bir kahvaltı, akşamları ise şarap veya kokteyllerin tadını çıkarmaları için mükemmel bir alan yaratıyor. Bar tezgahının diğer tarafında yer alan mutfak alanında üç gözlü indüksiyonlu ocak, fırın, mikrodalga fırın, bulaşık makinesi ve 12 şişelik ayrı bir şarap soğutucusuna sahip buzdolabı bulunuyor.

Ön yaşam alanında basit bir kanepe yerine bir divan kullanılması da benzersizdir. Bu yatak, uygun boşluk için sürücü tarafındaki duvar kızağından yararlanır.

Ana 71 x 79 inçlik (180 x 200 cm) yatak arka yatak odasında yer alıyor. Bu özel yapının arkasındaki alıcı, okurken, çalışırken veya internette gezinirken oturarak çok zaman geçiriyor gibi görünüyor çünkü yatakta, aksi takdirde orada görülebilecek pencerenin yerini alan uzun yastıklı bir koltuk başlığı var.

2022'nin en pahalı karavanı: Çatı güverteli 5 milyon dolarlık LaFerrari taşıyıcı 3
Özel kat planında ön tarafta bir divan ve iki kişilik bir bar bulunmaktadır

Volkner’in her zamanki Burmester ses sistemi yerine, müşteri yaşam alanında 5.1 surround ses de dahil olmak üzere her yerinde hoparlörler bulunan kendi özel ses sistemini seçti. Oturma odası ve yatak odasındaki LED akıllı TV’ler sesle birlikte görüntü de sağlıyor. Yukarıda bahsedilen güneş enerjisi dizisinin yardımıyla şarj edilen 20 kWh’lik bir lityum pil bankası, bu elektronik cihazlara ve diğer iç elektrikli ekipmanlara güç sağlıyor.

Bu Performance S, 503 beygirlik arka motora ve havalı süspansiyon sistemine sahip bir Volvo otobüs şasisi üzerine inşa edilmiştir. Vergiler dahil 5.311.000 Avroluk nihai fiyatı…