Netflix, uzun süredir beklenen reklam destekli planı Basic with Ads’i açıkladı

3 mins read

Netflix’in uzun zamandır beklenen reklam destekli planı geldi ve… “vay be, ne kadar çok reklam varmış” dedirtti.

Bugün şirket, yayın hizmetinin fiyatını aylık sadece 6,99 dolara (ABD’de) düşüren yeni reklam destekli katmanı Reklamlı Temel’i yakında başlatacağını duyurdu. Bu fiyat kulağa harika geliyor, ancak 19.99 $’lık 4K planından bu kadar aşağı inerek çok şey feda ediyorsunuz.

Şirket yeni Basic with Ads planının Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kore, Meksika, İspanya, İngiltere ve ABD’de geçerli olacağını açıkladı. Resmi olarak 3 Kasım Perşembe günü Pasifik Saatiyle 9:00’da başlayacak.

Netflix ayrıca yeni planın tanıtımının reklamsız Temel, Standart ve Premium planların varlığını etkilemeyeceğini de doğruladı.

Basic with Ads ile ne elde edersiniz?

Yeni Basic with Ads katmanı müşterilere Netflix kütüphanesinin çoğunu sunmaya devam edecek (bu konuya birazdan değineceğiz), ancak bu plana abone olmaya karar verirseniz bazı önemli fedakarlıklar yapacaksınız.

Birincisi, Reklamlı Temel plan, elbette reklamlarla birlikte gelecek. Ve Netflix’e göre bunlardan çok fazla olacak. Şirket basın açıklamasında, yeni reklam destekli katmanın saatte “ortalama” dört ila beş reklam içereceğini belirtti. Bu noktada ağ televizyonu da izliyor olabilirsiniz.

Basic with Ads planının bir diğer hayal kırıklığı yaratan yanı ise Netflix’in yayın kalitenizi 720p ile sınırlaması. 4K değil. 1080p bile değil. 720p. 2022’de. Bu korkunç bir şey.

Şirket ayrıca “lisans kısıtlamaları nedeniyle” bu katmandaki müşterilerin Netflix kütüphanesinin tamamına erişemeyeceğini açıkladı. Şirket bunu çözmek için çalıştığını söylüyor ancak hangi içeriğin ne kadar süreyle eksik kalacağını söylemiyor.

Basic with Ads planı ile kaybedeceğiniz son şey, iPhone ve iPad’inize film ve TV şovları indirme yeteneğidir, bu nedenle bu plana sahipseniz uçuşunuz için tabletinize film yüklemeyi beklemeyin.

Ayrıntılara baktıktan sonra, bu planla ilgili tek iyi şeyin fiyatı olduğunu söyleyebilirim. Netflix’i bu kadar ucuza almak için neredeyse her şeyden fedakarlık ediyorsunuz.

 


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386