Halloween Sona Eriyor Yorumlar Çoğunlukla Tatmin Edici Olmayan Bir Sonuçtan Yakınıyor

9 mins read

Cadılar Bayramı (Halloween) Sona Eriyor için yapılan eleştiriler geldi ve eleştirmenler filmin kalitesi konusunda hemfikir olmasalar da, çoğu filmin etkileyici bir final olmadığını düşünüyor.

Eleştirmenler, yarın (14 Ekim) vizyona girecek olan yeni slasher devam filmi Halloween Ends hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Halloween Ends, Blumhouse’un yönetmenliğini ve senaristliğini David Gordon Green’in üstlendiği yeni Halloween filmleri üçlemesinin üçüncü ve son filmi. Üçleme 2018’de, 1978 yapımı Halloween’den sonra serinin diğer tüm devam filmlerinin sürekliliğini göz ardı eden bir proje olan Halloween ile başladı ve Laurie, kızı (Judy Greer) ve torununun (Andi Matichak) maskeli seri katil Michael Myers (James Jude Courtney & Nick Castle) ile bir kez daha karşı karşıya gelmelerini izledi.

Blumhouse üçlemesinin bu son filmi, 2018’deki filmle aynı gecede geçen 2021 yapımı Halloween Kills’den dört yıl sonra geçecek. Artık torunuyla birlikte yaşayan Laurie, yepyeni bir yerel gencin bakıcılık yaptığı bir çocuğu öldürmekle suçlanmasıyla geçmişinin travmasıyla hesaplaşmak zorunda kalır. Doğal olarak, tüm bu kaosun ortasında, Myers sonunda yeniden ortaya çıkacak ve uzun zamandır kurbanıyla sonsuza dek yüzleşecektir. Filmde Curtis, Matichak, Courtney ve Castle’ın rollerini yeniden canlandırmalarının yanı sıra, Kills’in geri dönen oyuncusu Kyle Richards ve cinayet suçlamalarının merkezindeki genç adam Corey Cunningham rolünde yeni gelen Rohan Campbell yer alıyor.

Bugün, Halloween Ends’in eleştirileri üzerindeki ambargo kalktı ve eleştirmenler film hakkındaki tüm düşüncelerini paylaşabildiler. Bazıları filmi kendi başına tatmin edici bulurken, eleştirmenlerin çoğu 40 yılı aşkın süredir devam eden ikonik bir serinin hayal kırıklığı yaratan bir sonu olduğu konusunda hemfikir. Halloween 2018 ve Halloween Kills’e kıyasla bir gelişme olup olmadığı konusunda ise daha az eminler. Çoğu kişi 2018’i yeni üçlemenin en iyisi olarak alkışlarken, Öldürür mü yoksa Bitirir mi’nin daha tatmin edici olduğu konusunda kararsız. Aşağıdaki incelemelerden seçilmiş alıntılara göz atın:

Ben Kendrick, Screen Rant:

Halloween Ends, H40 üçlemesi için yeterince tatmin edici bir sonuç ve genel olarak üç film, serinin 1978 Cadılar Bayramı sonrası on iki devam filmi arasında en güçlü Cadılar Bayramı devamlılığını sağlıyor. Bu nedenle Green, Cadılar Bayramı’nın Sonu’nun etkileyici olmayan ana önermesi için zar atmış (ve kaybetmiş) olsa da, Laurie’nin 1978 Cadılar Bayramı’ndan 2022’ye uzanan hikayesinin tatmin edici bir şekilde sonuçlanması, Öldürür ve Bitirir’i rahatsız eden tüm yanlış adımlara değdi.

Tom Jorgensen, IGN:

Cadılar Bayramı Sona Eriyor, Myers/Strode rövanş üçlemesini, biraz karışık olsa da iddialı bir son bölümle tamamlıyor. Jamie Lee Curtis ve seriye yeni katılan Rohan Campbell’ın başarılı performanslarına rağmen, David Gordon Green’in kötülük ve travma üzerine daha geniş çaplı keşfi, Halloween 2018 ve Halloween Kills’de başlattığı sohbeti, Ends’in yetişemeyeceği bir hızda genişletiyor.

William Bibbiani, Yahoo! Entertainment:

Belki de “Halloween Ends” işe yaramıyor çünkü -başlığa dönecek olursak- “Halloween “in bitmemesi gerekiyor. John Carpenter orijinal filmi neredeyse tamamen bir kapanıştan yoksun bırakmıştı ve bu da bir devam filminden çok bir tehdit gibiydi. Michael Myers gerçek ya da mecazi anlamda hâlâ dışarıda bir yerlerde ve sizi yakalayacak. Eğer değilse, o zaman tüm bu girişim oldukça anlamsız geliyor. Eğer kötülük gerçekten sona erebilecekse – ve özellikle de bu kadar beklenmedik bir şekilde sona erecekse – başlangıçta o kadar da güçlü olmamalıdır.

Scott Mendelson, Forbes:

Cadılar Bayramı Bitiyor, Michael Myers/Laurie Strode serisi için kederli ve hüzünlü bir son söz olarak işliyor. Halloween ve Halloween Kills’in birbirinin aynısı olduğundan ve/veya Michael’ın 100 dakika boyunca insanları öldürdüğünden şikayet edenlere adeta bir meydan okuma niteliğinde olan film, Halloween’in devamını (en azından başlangıçta) önce bir dram, sonra da bir slasher olarak sunuyor.

Brian Truitt, USA Today:

“Ends” işte böyle bir film: Alışılagelmişin çok dışına çıkan bir final, olması gerekenden daha karmaşık bir iyiye karşı kötü mücadelesi ve kükreyerek bitmesi gerekirken maskeli bir hırıltıyla kapanan bir “Cadılar Bayramı” filmi.

Kate Erbland, IndieWire:

“Cadılar Bayramı Bitiyor “un – hatta tüm bu üçlemenin, tüm bu serinin – kan, bağırsak ve dehşetle kolayca verdiği bir ders varsa, o da korkunun asla gerçekten bitmediğidir. Sadece farklı bir şekil alır. Bu hikaye de kesinlikle bitecek ama şimdilik güzel bir şekilde sona erdi.

Cadılar Bayramı Sonu Cadılar Bayramı Ölümünden Daha mı İyi?

Halloween Sona Eriyor Yorumlar Çoğunlukla Tatmin Edici Olmayan Bir Sonuçtan Yakınıyor 1

Bu yazının yazıldığı sırada, inceleme toplayıcı hizmeti Rotten Tomatoes, Halloween Ends’e 43 inceleme arasında %44’lük bir Rotten puanı verdi. Hafta boyunca daha fazla yorum geldikçe, bu puan önemli ölçüde dalgalanabilir. Şimdiye kadar, %39 gibi oldukça düşük bir puanla sonuçlanan Halloween Kills’in puanı kadar düşmedi.

Hayranların, eleştirmenlerin Halloween Ends’i Kills’ten kesin olarak daha iyi bulup bulmadıklarını kesin olarak öğrenmeleri biraz zaman alacak. Ancak her halükarda film, Myers’ın bu özel gezisini beğenmeyen hayranları tatmin etmek için önceki girişe kalite açısından çok yakın görünüyor. Ancak bu durum filmin gişe potansiyelini etkilemiyor gibi görünüyor, zira film hala Kills’in açılış hafta sonunu oldukça kolay bir şekilde geçmeye hazırlanıyor, ancak izleyiciler de eleştirmenlerle aynı şekilde düşünürse 2. haftada önemli bir düşüş yaşayabilir.

 


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386