Bugün daha mutlu olmak için ip uçları

10 mins read
Bugün daha mutlu olmak için ip uçları

Bugün daha mutlu olmak için ip uçları

Mutluluk psikolojimizin gelişimindeki en önemli parçadır. Mutsuz isanlar hayatlarında her zaman çok fazla sorunlar yaşarlar ya da yaşadıkları sorunları olduğundan daha büyük hissederler. Mutluluk sanıldığı kadar zor değildir. Hayat basittir ve hayatın içinde mutluluğa ulaşmak da basittir. Fakat şunu unutmadan üzüntülerimiz, sorunlarımız kalıcı olmadığı gibi  mutluluk da kalıcı değildir. Ama mutluluk sağlıklı insan gelişimimin merkezindedir…

Bugün daha mutlu olmak için ip uçları

Sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yiyin

Atalarımızın bize miras bıraktığı doğal hayatın şartları altında, insanlar, kuraklık ve kıtlık korkusuyla kemiklerine yağ bağlayan yiyecekleri tercih edecek şekilde evrimleşti. Bu nedenle, karbonhidrat ve tuz gibi yüksek enerjili yiyecekleri tercih etmeye evrimleştik. Modern gıda endüstrisi bu gıda tercihlerini tam olarak gasp etti. İşte bu yüzden Burger King gibi yerler para kazanmakta çok iyiler ama aynı zamanda iğrenç derecede sağlıksız yiyecekler dağıtmakta da çok iyiler.

Bu nedenlerden dolayı, sadece lezzetli olan bir şeyi yemek, modern dünyada her zaman mutluluk uyandıran etkilere sahip değildir. Fırından yeni çıkmış çikolatalı kurabiye gibi lezzetli yiyeceklerin bir bedeli vardır ve bu tür yiyecekler, kişinin dürtülerini kontrol edememesinden kaynaklanan sorunları da beraberinde getirir.

O nedenle en sevdiğiniz lezzetli doğal mutluluk kaynağı olan sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yiyin.  Üzüm, mandalina, somon, tatlı patates vb. olabilir. Bugün lezzetli ve doğal bir şeyler yiyin ve bunu suçsuz bir gülümsemeyle yapın.

Zihninizin her söylediğine kulak asmamayı öğrenin

Bazen çok fazla düşünürüz ve bu düşüncelerin içinde kayboluruz. Boş durduğumuz anlarda beynimizden binlerce şey geçer. İnsan çoğu zaman kendisine karşı çok acımasız davranır. Kişinin asıl düşmanı kendisidir. Yaptığınız bir işi eleştirirken kendinizi çok hırpalamayın. Sürekli düşüncelerin geçtiği beyninize arada susmasını söyleyin. Siz kendinizi neye inandırırsanız beyniniz de ona göre hareket eder. Yani aslında mutlu olmak sizin eliniz de. Sorununuz bunu nasıl yapacağınızı bilmeniz gerektiğidir. Bu konuda motivasyon sözleri size yardımcı olacaktır. Ya da motivasyon verici yazılar okumayı da tercih edebilirsiniz.

Bugün bir şeyler yaratın ve paylaşın

Yaratıcı ruh, psikolojimizin temel bir parçasıdır. Yaratıcı insalara hayranlık duyuyoruz ve yaratıcı süreçten keyif almaya meyilliyiz. İlkel zamanlarda hayatta kalma ve üreme söz konusu olduğunda ve  elbette yaşamın bütün alanlarında yararı olduğu için; yaratıcılığa geniş çapta saygı duyulurdu. Ayrıca, yaratıcılık doğası gereği sosyal bir çabadır. Ve başkalarıyla paylaşmak, sosyalliğin çok temel olduğu bizimki gibi mutluluğun kritik bir parçasıdır.

Yaratıcılık biçimleri söz konusu olduğunda, seçenekler neredeyse sonsuzdur. Bir arkadaşınızla paylaşmak için hızlı bir hikaye veya şaka yazın. Ya da bugün ruhunuzu yakalayan bir şiir. Ya da belki bir şeyler çizin. Belki de iş yeri toplantısında bir karalama, sizi gerçekten gülümseten bir şeye dönüşebilir. İster büyük ister küçük olsun, her gün bir şeyler yaratmaya çalışın. Ve bunu takdir edecek biriyle paylaşın. Yaratıcı ürünleri paylaşmak, ne kadar küçük olursa olsun, günlük olarak neşeye giden basit bir yol sağlar.

Doğaya çıkın

Tabii, dışarısı soğuk ve kasvetliyken doğaya çıkmak daha zor. Buna uygun bir program yapın. İçeride kalmak ve fazla bir şey yapmamak için bir yolunuz elbette var. Ama unutmayın, insanın gelişim tarihindeki aslan payı için atalarımız sürekli dışarıdaydı. Hem bitki hem de hayvan yaşamının yanı sıra temiz hava ile çevrili olacak şekilde geliştik. Doğal su özellikleri, gökyüzü ve güneş, atalarımızın günlük yaşamlarındaki düzenli aktörlerdi. Bu nedenle, evrimleşmiş psikolojimizin derinliklerine inen güçlü bir doğa sevgisi geliştik.

İşten önce iki millik bir koşu olabilir. Ya da ofisin yakınındaki bir parkta hızlı bir yürüyüş. Ya da zaman izin verirse, ormanın derinliklerine doğru yoğun bir yürüyüş. Ancak programınız ne kadar izin verirse versin, içinde doğanın bazı unsurlarıyla biraz zaman ayırdığınızdan emin olun ki doğa deneyimleri mutlulukla ünlüdür.

Aile üyeleriyle paylaşın ve iletişim kurun

Birçok canlı türklerinde olduğu gibi, insan deneyiminde de akrabalık oldukça önemlidir. Evrimsel bir bakış açısından, akrabalar, kendimizle orantısız bir şekilde belirli genetik kombinasyonları paylaşan dünyadaki özel insanlardır. Sonuç olarak, akrabalarımızın başarılarımıza doğal bir evrimsel ilgisi vardır. Bu nedenle “kan sudan daha tatlıdır”.

İyi anlaştığınız bir aile üyesini düşünün ve ona bir mesaj gönderin veya arayın. Gündeme gerek yok. Sadece bazı kahkahaların dahil olduğundan emin olun.

Aşka zaman ayırın

İnsan deneyiminde sevgi ve mutluluk el eledir. Bu nedenle, sevgi dolu ilişkiler bulmak ve geliştirmek insan olmanın kritik bir parçasıdır. Ve sevginin, gerçekten eşi benzeri olmayan bir mutluluğu kolaylaştıran sihri vardır.

Bu dünyada gerçekten sevdiğin birini düşün. Romantik bir partner, eş, ebeveyn, arkadaş vb. olabilir. O kişiye ulaşın. O kişiyle paylaşın. O kişiyle bağlantı kurun. O kişiyle gülümseyin. Ve bugün yapın.

Sevgi dolu ilişkiler, olaylara evrimsel bir bakış açısıyla baktığınız zaman gerekli olmaktan başka bir şey değildir. Ve sevgi dolu ilişkiler bahçelere çok benzer. Düzenli olarak yetiştirilir ve bakım yapılırsa, güzelce büyürler. İhmal edilirlerse, boşa giderler. Bugün en az bir sevgi dolu ilişkiyi aktif olarak geliştirdiğinizden emin ol; ruhun sana daha sonra teşekkür edecek.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381