Superman’de biseksüel oldu

3 mins read

Superman’de biseksüel oldu

DC Comics, son Superman’i Jon Kent’in biseksüel olacağını duyurdu.

Kasım ayında yayınlanacak olan bir sonraki çizgi roman sayısında Jon, arkadaşı Jay Nakamura ile aynı cinsiyetten bir ilişki içinde resmedilecek.

Superman'de biseksüel oldu 1
Yaklaşan bir çizgi roman sayısında Superman, Jay Nakamura adında pembe saçlı bir muhabir olan arkadaşıyla romantik bir ilişki içine girecek

Hikaye, Jon’un Süpermen mantosunu babası Clark Kent’ten aldığı sırada takip eden bir dizi olan ‘Süpermen: Kal-El’in Oğlu’nun bir parçasıdır.

DC Comics, duyuruyu ABD’de her yıl başlatılan LGBT farkındalık günü olan National Coming Out Day’de yaptı.

Dizi Temmuz ayında yayınlandığından beri Jon, iklim değişikliğinin neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele etti, bir lise saldırısını engelledi ve mültecilerin sınır dışı edilmesini protesto etti.

Daha önceki bir sayıda Jon, gözlüklü, pembe saçlı bir muhabir olan Jay ile bir dostluk kurdu.

DC Comics, Jon’un “yapabileceği herkesi kurtarmaya çalışmaktan zihinsel ve fiziksel olarak tükendikten” sonra, ikilinin yaklaşmakta olan beşinci sayıya romantik bir şekilde dahil olacağını söyledi.

Konunun detayları henüz açıklanmadı, ancak DC Comics tarafından paylaşılan görüntüler Jon ve Jay’in öpüştüklerini resmediyor.

Superman'de biseksüel oldu 2

 

Dizi yazarı Tom Taylor;  iş teklif edildiğinde “Bugün Süpermen nasıl olmalı” diye düşündüğünü söylüyor.

Taylor, “Clark Kent’i bir sıradan beyaz kurtarıcıyla değiştirirsek, bunun gerçekten kaçırılmış bir fırsat olacağını düşündüm” dedi.

Şaşırtıcı bir şekilde, Jon’un biseksüel olduğu fikrini ortaya atmadan önce, DC Comics’in bu fikri çoktan düşündüğü söylendi.

Taylor, “Son birkaç yılda gerçek bir değişim oldu. On hatta beş yıl önce bu daha zor olurdu, ama bence işler gerçekten hoş bir şekilde değişti” dedi.

Kaynak BBC

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.