Google, Afrika girişimlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık fon kurdu

3 mins read
Google,

Google, Afrika girişimlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık fon kurdu

Google, Afrika Yatırım Fonu aracılığıyla Afrika’daki erken ve büyüme aşamasındaki girişimlere 50 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor ve kıtada daha fazla işletmeyi destekleme çabalarını hızlandırıyor.

Google,

Google, bugün CEO Sundar Pichai’nin teknoloji devinin Afrika’daki teknoloji liderliğindeki girişimlerde önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyar dolar taahhüt etme niyetini açıkladığı sanal bir etkinlikte planlarını duyurdu.

Bu girişimler, Google’ın denizaltı kablosu Equiano aracılığıyla geliştirilmiş bağlantıdan küçük işletmelere ve yeni kurulan şirketlere yapılan yatırımlara kadar uzanıyor.

Şimdiye kadar Google, Google for Startups Accelerator Africa programı ve yakın zamanda başlatılan Black Founders Fund aracılığıyla yükümlülüklerini yerine getirmişti.

Hızlandırıcı programı, üç yıl içinde, A Serisi aşamalara tohumdan 80’den fazla girişimi destekleyerek, öz sermayesiz mentorluk ve kaynaklar sağladı. Google for Startups Accelerator Africa Twiga, Paystack ve Piggyvest gibi girişimleri kabul etti ve toplu olarak bu 80’den fazla girişim 100 milyon doların üzerinde risk sermayesi topladı.

Öte yandan, Kara Kurucular Fonu, üç bölgede kara liderliğindeki girişimlere seyreltici olmayan nakit ödüller veriyor. ABD’de, Siyah Kurucular Fonu 5 milyon dolarlık bir fon işletiyor; Afrika’da 3 milyon dolarlık bir fon; ve Avrupa’da 2 milyon dolarlık bir fon.

Şimdiye kadar, 13 Ekim’den itibaren Afrika programına katılmak üzere 50 girişim seçildi. Her biri, Google Cloud kredileri, Google.org reklam bağışları ve ek destekle birlikte 100.000 ABD Dolarına kadar özsermayesiz sermaye alacak.

Google, elli girişimin %40’ının kadın liderliğinde olduğunu ve 9 ülkeyi ve 12 sektörü temsil ettiğini söylüyor.

 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.