Çiftlerin Seks Yapmayı Bırakmasının 10 Nedeni

7 mins read
Çiftlerin Seks Yapmayı Bırakmasının 10 Nedeni

Çiftlerin Seks Yapmayı Bırakmasının 10 Nedeni

Seks en hassas konulardan biridir. Her türlü kişisel bilgiyi ifşa edenler bile genellikle cinsel yaşamları konusu gündeme geldiğinde susmaktadır.

Çiftlerin Seks Yapmayı Bırakmasının 10 Nedeni

  • Yakınlık ve seks hakkında konuşmak birçok çift için zor ve acı vericidir.
  • Çiftler, diğer nedenlerin yanı sıra bir ilişkiden sonra güven eksikliği, yorgunluk, can sıkıntısı ve çelişkili ebeveynlik tarzları nedeniyle seks yapmayı bırakabilir.
  • Bir çiftin cinsel yaşamının neden durduğunu anlamak, onu iyileştirmeye yönelik ilk adımdır.

Seks yapmayı bırakan çiftler için özellikle zor bir konudur. Bir süredir birlikte olan çiftlerin birbirleriyle seks yapmayı neden bıraktıkları konusunda kafaları karıştığında hem şaşırıyorum hem de şaşırmıyorum. Partnerlerine yönelmekte ve bu konuya girmekte çoğu zaman isteksizler. Hem duyabileceklerinden hem de/veya duyamayacaklarından korkarlar.

Bu konuya girmekten korkanlara yardımcı olmak amacıyla, çiftlerin seks yapmayı bırakmalarının en yaygın nedenlerinin bir listesini hazırladım. Bu, son birkaç yıldır bana açılma cesaretine sahip olan herkesin nezaketiyle hazırladım. Belki bu listeyi gözden geçirdikten sonra kendi ilişkinizde neler olabileceğine dair bir fikriniz olur. Bu listeyi göz önünde bulundurarak, partnerinizle konuşmanızı tavsiye ederim. Seks hakkında susmak altın kural değildir.

  • Duyacaklarından korkmak. Bireyler, partnerlerinin artık kendilerini çekici bulmadığını öğreneceklerinden korkarlar. Ayrıca partnerlerinin ilişki dışında biriyle seks yapmasından da korkabilirler. Elbette, değiştirilme ve terk edilme korkusu var. Bu zihin korkularıyla neden kimsenin soru sormadığını anlamak kolaydır.
  • Sadece iş ortağı olmak. İlişki, çiftin ikisinin de ihtiyaç duyduğu veya istediği bir hayatı veya yaşam tarzını sürdürmek için birlikte çalıştığı bir iş anlaşmasına dönüşmüş olabilir. Romantizm ve cinsellik bir süre önce aranjmandan ayrılmış olabilir. Para konuşulur ama seks konuşulmaz.
  • Bitkinlik. Hepiniz bunu ve cinsel arzuyu nasıl etkilediğini biliyorsunuz. Çalışmak ve çocuklara bakmak ve hatta belki de yaşlanan ebeveynler arasında seks, öncelikler listesinde alt sıralarda yer alıyor. Eğer bir gram enerjiniz kalmamışsa, seks hakkında düşünmek ve onunla meşgul olmak daha da zor olabilir.
  • Vücudunuz hakkında iyi hissetmiyorsunuz. Yıllar içinde vücudunuz değişmiş olabilir. Belki de bu, çocuk sahibi olmanın, yaşlanmanın, daha az hareket etmenin, aşırı yemenin vb. bir sonucudur. Sebebi ne olursa olsun, vücudu hakkında kötü hisseden hiç kimse, kendisini daha iyi zamanlarda görmüş biriyle çıplak olmak istemez. Doğru?
  • Seks sırasında rahatsızlık. Bu herkes için geçerli olabilir ama bunu en çok yaşlanan ve seks sırasında kuruluk ve ağrıdan endişe duyan kadınlardan duyuyorum. Birçoğu, utanç ve utanç nedeniyle bunu jinekologlarıyla tartışmak konusunda isteksizdir.
  • Can sıkıntısı. Basitçe söylemek gerekirse, yenilik eksikliği ve aynı cinsel rutin çekiciliğini kaybetmiş olabilir. Sonuçta, kim gerçekten bir şeyi tekrar tekrar yapmak ister? NS? Partnerinizin öyle olduğunu düşünüyor musunuz?
    Bir ilişkiden sonra güven eksikliği. Siz veya eşiniz bir ilişki sonrasında barışmış olabilirsiniz. Ancak güven, siz ve eşiniz arasında net bir şekilde duran bir konu olabilir. Sonuçta kim güvenmediği biriyle yakın ve savunmasız olmak ister?
  • Kötü hijyen. Partneriniz yatmadan önce duş almayı ve dişlerini fırçalamayı bırakmış olabilir. Bu hem itici hem de hassas bir konu. Bu yüzden kişisel hijyen ve seks konularını birleştirin ve işler hızla dağılır.
  • Kızgınlık. Bu, kendisi için yüksek sesle ve açıkça konuşur. Partnerine kızgın olan bir kişinin fiziksel yakınlık kurmak istemesi pek olası değildir. Çiftlerin öfkelerini çözmeleri çok önemlidir, yoksa hayatlarının birçok alanına birlikte yayılacaktır. Seks hayatınız burada çok sert bir şekilde vurulabilir.
  • Çatışan ebeveynlik stilleri. Bunu çok sık görüyorum. Bir ortak izin verici ve diğeri daha yetkilidir. Tüm aile strese giriyor ve çiftler de öyle. Bakın, sürekli olarak küçük Ayla veya Kaya’yı en iyi nasıl yetiştireceğiniz konusunda tartışıyorsanız, onları ortaya çıkaran cinselliğinize kapılmanız pek olası değildir. Ne kadar utanç verici ve ne kadar ironik.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.