Nijerya hükümeti Twitter’ı ‘süresiz olarak’ askıya aldığını açıkladı

5 mins read
Nijerya hükümeti Twitter'ı 'süresiz olarak' askıya aldığını açıkladı

Nijerya hükümeti Twitter’ı ‘süresiz olarak’ askıya aldığını açıkladı

Nijerya hükümeti Twitter'ı 'süresiz olarak' askıya aldığını açıkladı

Nijerya, sosyal medya ağının Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin hükümet binalarına yönelik saldırılar nedeniyle bölgesel ayrılıkçıları cezalandırmakla tehdit eden bir gönderisini kaldırmasından iki gün sonra, Twitter’ın ülkedeki operasyonlarını süresiz olarak askıya aldığını açıkladı.

Twitter, askıya almanın başlaması için herhangi bir zaman vermeyen hükümetin Cuma günkü sürpriz açıklamasının hemen ardından Afrika’nın en kalabalık ülkesinde çalışmaya devam ediyordu.

Enformasyon bakanlığının bizzat Twitter’da duyurduğu haber, Twitter’ın oldukça popüler olduğu Nijerya’da sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepkiye yol açtı.

Enformasyon Bakanı Lai Muhammed, hükümetin “Platformun Nijerya’nın kurumsal varlığını baltalayabilecek faaliyetler için ısrarlı kullanımı” nedeniyle harekete geçtiğini söyledi.

Muhammed, askıya almanın ne şekilde olacağı konusunda açıklama yapmadı ve ayrıntı vermedi.

Twitter tarafından hemen bir yorum yapılmadı.

Çarşamba günü, Amerika Birleşik Devletleri teknoloji devi Buhari’nin hükümet binalarına yapılan saldırılarla suçlanan grupları cezalandırmakla tehdit eden gönderisinin Twitter’ın “istismar edici davranış” politikasını ihlal ettiğini ve hesabını 12 saat süreyle askıya aldığını söyledi.

Buhari, 1967-70 ihtilafına atıfta bulunarak, “Bugün yaramazlık yapanların çoğu, Nijerya İç Savaşı sırasında meydana gelen yıkım ve can kayıplarının farkında olamayacak kadar genç” diye yazdı. “30 ay boyunca tarlalarda savaşan bizler, onlara anladıkları dilden davranacağız.”

Nisan ayında, Twitter ilk Afrika ofisi için komşu Gana’yı seçtiğinde Lai öfkeyle tepki vermişti. Şirketin, geçen yıl polis vahşetine karşı protestolara yönelik baskılar da dahil olmak üzere Nijerya’nın medyadaki yanlış beyanlarından etkilendiğini söyledi.

#ENDSARS hashtag’i altında harekete geçen göstericiler, sosyal medyayı organize etmek, para toplamak ve polis tacizine ilişkin iddia edilen kanıtları paylaşmak için kullanmıştı.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, takipçilerini bağış yapmaya teşvik etmek için tweet atmıştı.

Protestoların ardından Muhammed, sosyal medyada “sahte haberlerle” mücadele etmek için “bir tür düzenleme” çağrısında bulundu.

Uluslararası bir içerik ve yazılım geliştiricisi olan SocialFlow’un CEO’su Jim Anderson, duyurulan askıya alma hakkında yorum yaparken, Al Jazeera’ya şunları söyledi: “Çok pragmatik bir zorluk var, bu bir kez bir yasağı nasıl uygular.

“Nijerya’nın yapmaya çalıştığı şeyin, altyapı düzeyinde bir blok olan Twitter ile ilişkili IP adreslerini engellemek olduğundan şüpheleniyorum. Bu yapılması zor bir şey” dedi ve Çin örneğini aktardı.

“Çin Twitter’ı engelledi ancak on milyonlarca insanın Twitter’a başka yollarla eriştiğini görebilirsiniz. Büyük güvenlik duvarı her zaman çok etkili bir güvenlik değildir, kesinlikle Çin için değil ve Nijerya için de olmadığını düşünüyorum.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386