Efsane Kalecimiz Öner Piroğlu Unutulmasın!

4 mins read
Efsane Kalecimiz Öner Piroğlu Unutulmasın!

Efsane Kalecimiz Öner Piroğlu Unutulmasın!

Efsane Kalecimiz Öner Piroğlu Unutulmasın!

Bir zamanlar bize o başarı dolu güzel günleri yaşatan daima gurur duyduğumuz Orduspor’un kadrolarındaki tüm sporcuları, antrenörü, malzemecisini, amigoları, yöneticileri hiç birini asla unutmamalıyız. Her fırsatta o efsane dolu yılları yaratan tüm futbolcularımızı yazmalı, paylaşmalı ve unutulmaz anılarını gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Orduspor Kulübü’nün efsane kalecisi Öner Piroğlu, vefatının yakşlaşan 5.yılında da unutulmasın. Orduspor’un dünya rekoru kıran kalecisi rahmetli Öner Piroğlu’nu da bugün hayırla anmalıyız.

Uzun yıllar Orduspor kalesini koruyan, takımın efsaneleri arasına giren ve 2014 yılında Diyarbakırspor’da görev yaparken, deplasman yolunda kalp krizi geçirerek bütün sevenlerini, Ordu’yu ve Orduspor camiasını üzen Öner Piroğlu’nun aramızdan ayrılışının 5.yılı 27 Ocak tarihi yaklaşıyor, benden hatırlatması…

“Memleket Ordu” sitesinde Samet Karadağ’ın kaleme aldığı “Efsane Kaleci” adlı makale de Öner’in yaşadığı başarı dolu günler özetle şöyle kaleme alınmış.

Orduspor’un Pele lakaplı futbolcusu Erol Aydoğdu’nun kayınbiraderi olan Orduspor’un bir diğer efsane futbolcusuydu Öner Piroğlu. Futbolculuk döneminde kalecilerin makus talihini yaşadı. Orduspor’un yalnız adamı oldu. Herkesin hatasının telafisi olduğu futbolda, kalecilerin hata şansı olmadığını herkes biliyordu. Bunun bilinciyle sahaya çıkan Öner Piroğlu, 70’li yıllarda fırtına gibi esen Orduspor’un efsane kadrosunun efsane kalecisi olarak anıldı her zaman.

Orduspor tarihinde Orduspor formasını uzun süre giyen kaleci olarak rekor kıran Öner Piroğlu, Ünlü İtalyan kaleci Dino Zoof’un gol yememe rekorunu elinden alan ve 1088 dakika gol yemeyerek Orduspor tarihine adını yazdırmış bir isim. Birinci Ligde Orduspor kalesini koruyan Öner Piroğlu, 1088 dakika gol yemeyerek halen devam eden bir rekorun sahibi. Gol yememe rekorunda Şenol Güneş’ten sonra ikinci sırada yer alıyor.

Efsane kaleci Öner Piroğlu son olarak Diyarbakırspor’da kaleci antrenörü olarak görev yapıyordu. 2014 yılının Ocak ayında Diyarbakıspor’un 1-0 kazandığı Yozgatspor deplasmanından dönüşte kalp krizi geçiren Öner Hoca, Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ameliyattan sonra fenalaşarak hayatını kaybetmişti.

Orduspor Kulübü resmi hesaplarından da ‘Ruhun hep kalemizi koruyacak Öner Piroğlu, Orduspor’umuzun efsane kalecisi Öner Piroğlu’nun vefatının gönüm yılında efsane futbolcumuzu saygı ve özlemle anıyoruz.” paylaşımı yapılırken, efsane ismin resimlerinin olduğun video yayımlanmıştı…”

Öner Piroğlu başarılı ve rekorla dolu sporculuk yıllarından sonra çok genç yaşta aniden hayata gözlerini yummuştu. Onun bize yaşattığı unutulmaz güzel hatıraları var. Öner’e Allah rahmet etsin , mekanı cennet olsun, diyorum. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum

Naim Güney

Ordu yerel tarih araştırmacısı. Gazeteci, yazar.

"Tarih" geçmişle gelecek arasında köprü kurmaya imkan tanır ve dün ne olduğumuz, gelecekte ne olabileceğimize dair bize fikirler verir"


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386