Mahallenizin Psikopatların Mekanı Olduğunu Nasıl Anlarsınız

9 mins read
Mahallenizin Psikopatların Mekanı Olduğunu Nasıl Anlarsınız

Mahallenizin Psikopatların Mekanı Olduğunu Nasıl Anlarsınız

Mahallenizin Psikopatların Mekanı Olduğunu Nasıl Anlarsınız

Yerleşim yeri tercihi, çok çeşitli kişilik faktörlerine bağlıdır.

  • Psikopati, doğaya bağlılıkla ters orantılıdır ve şehir içi yaşam için bir tarafgirlikle ilişkilidir.
  • Karanlık kişilikler, banliyö veya kırsal alan yerine şehirde yaşamaya yönelik güçlü bir tercih sergiliyor.
  • Şehir yaşamı, “hızlı tempolu, sömürücü ve asalak yaşam tarzlarını yaşamak isteyen insanlara daha çekici gelebilir.

Yeni bir mahalleye taşındığımızda, ev diyeceğimiz alandan daha fazlasını düşünürüz. Okullardan süpermarketlere kadar her şeyi araştırarak yerleşim bölgesini araştırıyoruz. Hem mülkiyeti hem de nüfusu inceliyoruz, bu genellikle cinsel avcı web sitelerini kontrol etmeyi içerir. Ancak araştırmanızda canlı veya online olarak göremeyeceğiniz şey, bölgenizde, bloğunuzda veya apartmanınızın aynı katında yaşayan karanlık kişiliklerdir. Araştırmaya göre, bazı faktörler karanlık kişiliğe sahip insanların bölgenizde yaşamayı tercih etme olasılığını artırıyor.

Doğa veya Gece Hayatı

Eğer seçecek kadar şanslılarsa, insanlar en rahat oldukları bölgelerde yaşamayı tercih ederler. Bazıları açık alanı sever, bazıları da şehir yaşamayı sever. Ve çoğu insan için seçim prososyal eğilimlerin etkisi altındayken, karanlık kişilikler farklı düşünür.

Fido ve arkadaşları (2020 yılında) doğa ile karanlık kişilik arasındaki bağlantıyı inceledi.

Karanlık kişilikleri, genellikle karanlık üçlü olarak adlandırılan şeyle bağlantılı olarak tanımlarlar: psikopati -diğer insanlar için duygusuz bir ihmal içeren, narsisizm- genellikle benmerkezcilik ve kibirle tezahür eder ve Machiavellianism – alaycılık ve manipülasyon gibi özelliklerle karakterize edilen bir kişilik içerir. Bu belirgin ama örtüşen kişilik özelliklerini, düşmanca, saldırgan veya uygunsuz davranışlara dönüşebilecek karşıt, düşmanca kişiliklerin bir karışımını temsil etmek olarak tanımlarlar.

Fido ve ark. bir kişinin doğal dünya ile ilişkisinin kapsamını temsil eden psikolojik bir yapı olan doğa bağının, gelişmiş zihinsel refah ile bağlantılı olduğunu unutmayın. Ayrıca kabul edilebilirlik, bilişsel ve duyuşsal empati gibi kişilik özellikleri ve duygusuzluk da dahil olmak üzere spektrumun karşı tarafındaki özelliklerle ilişkilidir.

Fido ve arkadaşları, daha az kaygı ve gelişmiş mutluluk, canlılık, dayanıklılık ve yaşamdan memnuniyet de dahil olmak üzere olumlu sonuçlarla bağlantılı olduğunu belirterek, doğaya olan bağlılığın araştırma tabanlı bir tanımını “bireyin daha büyük doğal dünyanın bir parçası olduğu ve doğal dünyanın da kendinin bir parçası olduğu bir kimlik işareti” olarak benimser. Ayrıca, doğal dünya ve toplumla bağlantılı olmanın hem duygusal hem de bilişsel olarak olumsuz işleyişi hafifletmeye yardımcı olduğuna dikkat çekiyorlar. Sonuç genellikle “doğa bağlantılılıkla ilgili sosyal davranış” ve empati, kabul edilebilirlik ve perspektife sahip olma yeteneği için gelişmiş bir kapasitede kendini gösterir.

Şehirdeki Karanlık

Fido ve ark. önceki araştırmaların, doğaya olan bağlılığı doğrudan ölçmese de, karanlık üçlü özellikler ve yaşam tercihi arasındaki bağlantıyı incelediğini ve banliyöler veya kırsal alanlar yerine şehirde yaşamak için sağlam bir tercih olarak tanımladıklarını tespit ettiklerini unutmayın. Bu özellikle psikopati ile ilişkili özellikler için belirgindi. Bu tercih, şehirli yaşamanın “hızlı tempolu, sömürücü ve parazitik yaşam tarzları” yaşamak isteyen insanlara daha çekici olarak görülebileceğine dikkat edilerek açıklandı. Ayrıca, bunun karanlık kişiliği cinsel ilişkiye bağlayan araştırmalarla uyumlu olduğunu da belirtiyorlar, çünkü kısa süreli çiftleşme tercihi daha fazla nüfus yoğunluğu olan alanlarda artmaktadır. Ayrıca, nüfus yoğunluğu daha yüksek olan bölgelerin, daha az maruz kalma veya yakalanma şansı olan başkalarını gasp etmek veya manipüle etmek isteyen psikopatik özelliklere sahip kişilerin davranışlarını kolaylaştırabileceğini de belirtiyorlar.

Kendi araştırmalarında, Fido ve arkadaşları, diğer şeylerin yanı sıra, psikopatinin doğayla ters ilişkili olduğunu ve şehir içi yaşam için bir kısmilikle ilişkili olduğunu buldu, ancak konut tarihiyle eşleşmedi. Bu, büyüdüğümuz mahalleyi seçmesek de, yetişkinler olarak genellikle bu seçeneğe sahip olduğumuzu yansıtabilir.

Fido ve arkadaşları, öz rapor yoluyla ölçüldüğünde, doğa bağının psikopatik, Machiavellian ve sadist özelliklerle olumsuz bağlantılı olduğunu, ancak narsist bir kişiliğin özellikleriyle bağlantılı olmadığını buldu. İlginçtir ki, banliyö veya kırsal yaşam yerine şehir içi yaşamayı tercih eden insanlar narsisistik özelliklerde daha yüksek puanlar elde etseler de, doğaya bağlılık narsisizm ile ilişkili değildi. Bunun, önceki araştırmalarla tutarlı olarak, daha yoğun nüfuslu bölgelerde yaşamanın dış doğrulama için daha fazla fırsat sağlayacağını gösterebileceğini öne sürüyorlar.

Açıkçası, konut tercihi çeşitli faktörlere bağlıdır ve çok çeşitli kişilik değerlendirmeleri içerir. Ancak diğer kırmızı bayraklar mevcut olduğunda, belki de posta kodu seçimi düşündüğümüzden daha açıklayıcıdır.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.