Dmitriy Peskov, ikili ilişkilerde böyle bir şey görülmedi

3 mins read
Biden: Putin bir 'katil'

Dmitriy Peskov, ikili ilişkilerde böyle bir şey görülmedi

Kremlin Sözcüsü Peskov

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ‘katil’ ifadesini kullanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,ikili ilişkilerde böyle bir şeyin görülmediğini , konuyla ilgili açık bir tepki göstereceğini kaydetti.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Biden’ın Putin’e her gün çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumları Biden’ın Rusya ile anlatmak istemediğini gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz” denildi .

Biden: Putin bir ‘katil’, Rusya seçime karışmanın ‘bedelini’ ödeyecek

Zaharova’dan Rusya’nın Washington Büyükelçisi’nin Moskova’ya çağrılmasıyla ilgili yorum

Biden’ın ABC televizyonuna röportaj sırasında Putin için kullanılan ifadeleri ‘çok kötü’ olarak nitelendirildi. Biden’ın sözlerinin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusuna Peskov, “Nasıl haz kesinlikle açık” ifadelerini kullandı.

‘Böyle bir şey tarihte görülmedi’

Sözlerine daha fazla açıklık getirmesi istenirken bu talebi reddeden Peskov, “Çin’e bir şey yok. Böyle bir şey tarihinde görülmedi ”dedi.

Peskov’un açıklamasına göre, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, görüşmeler ve Washington ile ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi için Moskova’ya davet edildi.

‘Şu anda net bir plan yok’

Peskov, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Şu anda net bir plan yok. Ancak büyükelçi her halükarda Moskova’ya gelecek ve ziyareti bir günden fazla sürecek. Bu nedenle gerekirse devlet başkanı büyükelçiyi dinlemek konusunda bir karar alacaktır”.

Moskova’nın ABD ile ilişkileri koparmayı değerlendirmeye hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “Şu an için bu konuda ekleyecek bir sözüm yok” ifadesini kullandı.

Kremlin’in ABD tarafından gelen bu adımı bir tür ‘tuzak’ olarak görüp görmediği sorusunu da karşılıksız bırakan Peskov, Putin’in Biden’ın açıklamalarına bizzat yanıt vermeyi planlayıp planmadığına ilişkin de bir açıklama yapmadı. Peskov, “Konuyla ilgili yaklaşımımız önümüzdeki süreçte analiz edilecek. Moskova’ya davet edilen büyükelçimizle yapılacak görüşmeler de bu sürece dahil” açıklamasında bulundu.

Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.