Biden: Putin bir ‘katil’, Rusya seçime karışmanın ‘bedelini’ ödeyecek

3 mins read
Biden: Putin bir 'katil'

Biden: Putin bir ‘katil’, Rusya seçime karışmanın ‘bedelini’ ödeyecek

Biden: Putin bir 'katil', Rusya seçime karışmanın 'bedelini' ödeyecek

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in, Moskova’yı 2020 ABD seçimlerini eski Başkan Donald Trump için etkilemeyi amaçlayan bir seçim kampanyasına bağlayan ABD istihbarat raporunun ardından “bedelini ödeyeceğini” söyledi

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından Salı günü yayınlanan raporda, Moskova’nın ABD’li medya kuruluşlarına, ABD yetkililerine ve önde gelen ABD’li kişilere Biden aleyhine yanıltıcı veya asılsız iddiaları içeren “etkili anlatıları” öne sürmeye çalıştığı sonucuna varıldı. eski Başkan Trump ve yönetimine yakın olanlar da dahil ”.

Ayrıca Putin’in, Biden’ı baltalamak ve Trump’ı güçlendirmek için kampanyanın “farkında olduğu ve muhtemelen yönlendirdiği” sonucuna varıldı. ABD istihbaratı daha önce, Rus ajanlarının 2016 seçimlerine bir hackleme ve etkileme kampanyası yoluyla müdahale etmeye çalıştığı sonucuna varmıştı.

ABC News ile Çarşamba günü yayınlanan bir röportajdan bir alıntıda Biden, Putin’i herhangi bir onaylanmış müdahalenin yansımaları olacağı konusunda uyardığını söyledi.

Röportajcı George Stephanopoulos’a konuşan Biden, “Bir bedel ödeyecek” dedi. “Uzun bir konuşma yaptık, o ve ben onu görece iyi tanıdığımızda. Ve konuşma başladı, ‘Seni tanıyorum ve sen beni tanıyorsun. Bunun gerçekleştiğini tespit edersem, hazırlıklı olun. ”

Biden’a ayrıca Putin’in “katil” olduğunu düşünüp düşünmediği soruldu.

“Düşünüyorum.” diye yanıtladı.

‘Kesinlikle dayanak ve kanıt yok ‘

Biden, Washington’un önümüzdeki hafta Moskova’ya daha fazla yaptırım uygulaması beklenirken, seçimlere müdahale raporu ışığında Putin’in karşılaşacağı yansımalar konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

ABD, Moskova’nın içişlerine kabul edilemez bir müdahale olarak nitelendirdiği muhalif siyasetçi Alexey Navalny’yi Moskova’nın zehirlenmesi ve hapse atması nedeniyle bu ayın başlarında dört üst düzey Rus yetkiliye yaptırım uyguladı.

link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.