Virüs vakaları artarken DSÖ uzmanları AstraZeneca’yı görüşecek

21 mins read
Virüs vakaları artarken DSÖ uzmanları AstraZeneca'yı görüşecek

Virüs vakaları artarken DSÖ uzmanları AstraZeneca’yı görüşecek

Virüs vakaları artarken DSÖ uzmanları AstraZeneca'yı görüşecek

Dünya Sağlık Örgütü güvenlik uzmanları, birçok Avrupa ülkesinde kan pıhtılaşması korkusuyla piyasaya sürülmesi durdurulan AstraZeneca koronavirüs aşısı için buluşmaya hazırlanıyor ve enfeksiyon oranları arttıkça pandemi mücadelesini tehlikeye atıyor.

En büyük üç AB ülkesi, Almanya, İtalya ve Fransa, 2,6 milyondan fazla insanı öldüren bir hastalığa karşı küresel aşılama kampanyasına darbe indirerek Pazartesi günü aşıyı askıya almak için diğerlerine katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü, AstraZeneca ve Avrupa İlaç Ajansı, aşının güvenli olduğu ve aşı ile rapor edilen kan pıhtıları arasında bir bağlantı olmadığı konusunda ısrar etti.

Manila, 18 yaşın altındaki herkese kapalı mekanda kalmasını emrediyor

Filipin başkenti Manila, yeni bir enfeksiyon dalgasıyla mücadele etmek için kısıtlamaları sıkılaştırarak, iki haftalığına 18 yaşına kadar gençleri de içine alacak şekilde küçüklerin evlerinden ayrılma yasağını genişletecek.

Metro Manila Kalkınma Dairesi belediye başkanları arasında yapılan bir anlaşmaya atıfta bulunarak, yalnızca 18-65 yaş arasındaki kişilerin evlerinden çıkmasına izin verileceğini söyledi.

Geçen yılın sonlarında Filipinler, dünyanın en uzun ve en katı tecritlerden birini hafifletmeye başladı, ancak 15 yaşın altındaki herkesin Manila’da kapalı alanda kalması gerektiği kuralı yürürlükte kaldı.

Güneydoğu Asya ülkesinde bu ay vakalarda artış görüldü ve 5.404 yeni enfeksiyonla Pazartesi gününün ortasından bu yana en büyük günlük artışı kaydetti.

Ülkenin koronavirüs etkin noktası olan ve 12 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan Metropolitan Manila’da pazartesiden bu yana iki haftalığına gece sokağa çıkma yasakları yeniden uygulandı.

Roche, mutasyonların izlenmesine yardımcı olmak için varyant testi başlattı

İsviçreli ilaç grubu, Roche’un ortaya çıkan koronavirüs mutasyonlarının izlenmesine yardımcı olmak için bir SARS-CoV-2 varyant testi başlattığını söyledi. Test, yaygın olarak kullanılan yüksek verimli sistemlerde çalışır ve yalnızca araştırma amaçlıdır.

“Ortaya çıkan varyantlara karşı yapılan periyodik değerlendirmeler, Roche’un aktif SARS-CoV-2 enfeksiyonlarını tespit etmeye yönelik mevcut teşhis testlerinin doğru ve etkili olduğunu gösterdi” dedi.

Breton’un Fransız bölgesinde yeni varyant bulundu

Fransız Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Breton’un Fransız bölgesinde yeni bir varyantın bulunduğunu belirterek, ilk analizin bu yeni varyantın diğerlerinden daha ciddi veya aktarılabilir olduğunu göstermediğini de sözlerine ekledi.

Bakanlık, yeni varyantın Lannion’daki bir hastane merkezindeki bir grup vakada bulunduğunu söyledi.

Alman vakaları tekrar katlanarak büyüyor

Robert Koch Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nden bir uzman, Alman enfeksiyonlarının geçen hafta yüzde 20 artarak tekrar katlanarak yayıldığını söyledi.

RKI epidemiyoloğu Dirk Brockmann Alman ARD televizyonuna verdiği demeçte, “Üçüncü dalganın tam olarak yakınındayız. Bu artık tartışılamaz. Ve bu noktada kısıtlamaları hafiflettik ve bu büyümeyi hızlandırıyor,” dedi.

Kamboçya, salgın yayılırken günlük rekor bildirdi

Kamboçya, nadir görülen bir salgın daha da yayıldığından ve yetkililer, enfeksiyonlardaki keskin artış nedeniyle insanları bölgeler arasında seyahat etmemeye çağırdığından günlük 105 yeni vaka bildirdi.

Kamboçya, Asya’daki en az sayıda doğrulanmış vaka kaydetmiş olsa da, 1.430 enfeksiyonu, son salgının ilk tespit edildiği bir ay öncesine göre neredeyse üç katına çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Salı günü bildirilen yeni vakaların yarısından fazlasının Vietnam sınırındaki Kandal eyaletinin bir bölgesinde yer aldığı bildirildi.

Sağlık bakanlığı insanları iller ve şehirler arasında seyahat etmemeye çağırıyor ve ciddi sağlık önlemleri ihlalleri nedeniyle uzun hapis cezaları öngören bir yasa çıkarıldı.

11 Mart’ta yürürlüğe giren yasada, kendi kendini karantinayı bozmaktan üç yıl hapis, enfekte iken tedavi tesislerinden ayrılmak veya kasıtlı olarak Covid-19 yaymaktan 10 yıl hapis cezaları sıralanıyor.

Hindistan, enfeksiyonu 6. günde 20.000’e çıkararak kaldırım sınırlarını genişletiyor

Hindistan, Covid-19’un yayılmasını durdurmaya çalışan engellerin ülkenin ani bir artış kaydeden bölgelerinde genişlemesiyle birlikte, 20.000’den fazla enfeksiyonun altıncı günü olan 24.492 yeni koronavirüs vakası bildirdi.

Toplam vaka şu anda 11.41 milyona yükseldi, bu, Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya’dan sonra dünyanın en yüksek seviyesi. Sağlık bakanlığından alınan veriler, son 24 saatte 131 kişi artarak 158.856’ya yükseldi.

Hükümet, Batı’nın aksine, virüsün mutasyonlarını bir faktör olarak dışlayarak, kalabalığı ve ani artış için maske takmaya karşı genel bir isteksizliği suçladı.

Japonya Başbakanı Suga ilk aşı dozunu aldı

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, önümüzdeki ay ABD Başkanı Joe Biden ile yapılacak toplantıya hazırlık olarak ilk Covid-19 aşısını aldı ve ülkenin halka açık olarak aşılanan ilk hükümet yetkilisi oldu.

Önümüzdeki ayın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeden önce yaklaşık 80 ila 90 yetkili aşılanacak ve burada Suga, başkan olduğundan bu yana Biden ile tanışan ilk dünya lideri olacak.

Suga daha sonra gazetecilere “Acıtmadı,” dedi. Sol kolundan vurulmadan önce bir doktor gözlerini ve boğazını kontrol etti.

Japonya, geçtiğimiz ay Covid-19 aşılama kampanyasına Pfizer Inc / BioNTech aşısının ithal edilen dozlarıyla başladı.

Tayland Başbakanı, AstraZeneca aşısının ilk atışını yaptı

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, güvenlik endişeleri nedeniyle piyasaya sürüldükten sonra Güneydoğu Asya ülkesinde AstraZeneca Covid-19 aşısı yapılan ilk kişi oldu.

Prayuth ve diğer kabine üyeleri başlangıçta aşı aşılarını Cuma günü yapacaklardı, Tayland, kan pıhtılarına neden olabileceği bildirilen AstraZeneca aşısının kullanımını bir dizi Avrupa ülkesini duraklamaya itti.

Prayuth, sol koluna bir kurşun sıkılmadan önce Hükümet Konağı’ndaki gazetecilere “Bugün halkın güvenini artırıyorum,” dedi.

Bu ay 67 yaşına girecek olan Prayuth, enjeksiyondan sonra kendini iyi hissettiğini söyledi.

Tayland sağlık bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, birçok ülkenin aşı ile ilgili kan pıhtılaşması sorunu olmadığını söylemesinin ardından piyasaya sürülmenin devam edeceğini söyledi.

Venezuela, AstraZeneca Covid aşısına izin vermeyecek

Venezuela, en büyük üç Avrupa ülkesi aşıyı askıya aldığı için AstraZeneca’nın Covid-19 aşısına izin vermeyeceğini açıkladı.

Başkan yardımcısı Delcy Rodriguez kamuya açık bir televizyonda yaptığı açıklamada, “Venezuela, komplikasyonlar nedeniyle halkımızı aşılanma sürecinde AstraZeneca aşısının kullanımına izin vermeyecektir” dedi.

“Teknik zorlukları dikkate alan Başkan Nicolas Maduro, Venezuela topraklarında bu aşıyı onaylamamaya ve ruhsatlandırmamaya karar verdi.”

Koronavirüs aşılama kampanyasına Şubat ayında Rusya’nın Sputnik V ve Çin’in Sinopharm aşılarıyla başlayan Venezuela, Dünya Sağlık Örgütü’nün en yoksul ülkeler için oluşturduğu Covax planıyla 1,4 ila 2,4 milyon AstraZeneca dozu ayırdı.

Ancak bu aşıların hiçbiri Venezuela’nın DSÖ’ye olan borcu nedeniyle ulaşmadı.

‘En ayrımcı kriz’ – BM Kadınları

BM Kadınları başkanı Covid-19 salgınını kadınların ve kızların şimdiye kadar yaşadığı “en ayrımcı kriz” olarak nitelendirerek, kadınların erkeklerden çok daha fazla iş kaybettiğine, aile içi şiddetin “gölge salgını” na ve 47 milyon daha fazla kadına işaret etti. bu yıl günde 1,90 dolardan daha az bir parayla yaşamaya zorlanıyor.

Pandemiden ortaya çıkan Phumzile Mlambo-Ngcuka, dünyanın daha fazla yetim ve çocuk sahibi evlerle karşı karşıya olduğunu, çocuk evliliklerinde artış olduğunu, pandemi başladığından bu yana kadınların yüzde 59’unun ev işlerine daha fazla zaman ayırmak zorunda olduklarını ve dijital bir cinsiyetle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu yıl teması kadınların kamusal hayata katılımı ve karar alma ve kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele olan Kadının Statüsü Komisyonu’nun yıllık toplantısının açılışında konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Müdürü Mlambo-Ngcuka Kadın ajansı, Dünya Sağlık Örgütü’nün son raporunun son 12 aydaki en yüksek yakın eş şiddeti oranlarının (yüzde 16) 15 ila 24 yaş arasındaki genç kadınlara yönelik olduğunu gösterdiğini söyledi.

Letonya ve Slovenya, AstraZeneca’nın kullanımını askıya aldı

Letonya ve Slovenya Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kan pıhtısı korkularına karşı bir önlem olarak AstraZeneca Covid-19 aşısının kullanımını askıya almak için diğer Avrupa ülkelerine katıldıklarını söylediler.

Baltık devletinin sağlık daireleri ortak bir açıklamada, Letonya’nın “sağlık yetkilileri doktorlardan AstraZeneca aşısının açılmış şişelerini kullanmamalarını ve yenilerini açmamalarını istiyorlar.” Dedi.

Slovenya Sağlık Bakanı Janez Poklukar, hükümetin kararı “mümkün olan en yüksek güvenlik seviyesini” sağlamak için aldığını söyledi.

“Bu durmayı haklı çıkaran tıbbi bir uzmanlık yok” ancak bu, Avrupa İlaç Ajansı’ndan (EMA) bir görüş bekleyen önleyici bir tedbir.

Avustralya, AstraZeneca ile devam edecek

Sayman Josh Frydenberg, Avustralya’nın AstraZeneca Covid-19 aşısının kullanımını durdurmayı planlamadığını söyledi, çünkü birçok Avrupa ülkesi olası ciddi yan etkiler raporlarının ardından aşıyı uygulamayı durdurdu.

Frydenberg, Avrupa ilaç düzenleyicisi ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) AstraZeneca PLC aşısının etkili ve kullanımının güvenli olduğunu doğruladığını söyledi.

Frydenberg, Sky News’e “Böylece, AstraZeneca’nın aşı uygulamasına devam edeceğiz,” dedi.

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz ve Kıbrıs, münferit kanama, kan pıhtıları ve düşük trombosit sayımı raporlarının ardından AstraZeneca aşıları ile aşıları geçici olarak askıya alan diğer birçok Avrupa ülkesine katıldı.

DSÖ, Covid-19 aşılarıyla bağlantılı belgelenmiş ölüm olmadığını ve insanların paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi.

Brezilya cumhurbaşkanı sağlık bakanını tekrar değiştirdi

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkenin sağlık sistemi Covid-19 vakalarının ortasında dururken, pandemi sırasında göreve gelecek dördüncü kişi olan kardiyolog Marcelo Queiroga’yı sağlık bakanı olarak atayacağını açıkladı.

Bolsonaro, Alvorada cumhurbaşkanlığı sarayında destekçileriyle kısa bir toplantıda “Öğleden sonra doktor Marcelo Queiroga’yı Sağlık Bakanlığı’na atamaya karar verildi” dedi.

Yetkili, geçiş sürecinin “bir veya iki hafta sürmesi gerektiğini” de sözlerine ekledi.

Randevu Salı günü kesinleşecek. Bolsonaro, Queiroga ile görüştükten sonra ve şu anki sağlık bakanı Eduardo Pazuello’nun yaptığı basın toplantısından saatler sonra, başkanın bakanlığı “yeniden düzenlemek” için onun yerine geçmeye çalıştığını söyledi.

Çin 13 yeni vaka bildirdi

Ulusal sağlık otoritesi, Çin’in bir gün önceki beş vakadan 13 yeni Covid-19 vakası bildirdiğini söyledi.

Ulusal Sağlık Komisyonu yaptığı açıklamada, yeni vakaların tamamının yurtdışından ithal edilen enfeksiyonlar olduğunu söyledi. Çin’in teyit edilmiş vaka olarak sınıflandırmadığı yeni asemptomatik vaka sayısı, bir gün önceki dokuzdan yediye düştü.

Çin anakarasında teyit edilen toplam Covid-19 vakası sayısı şu anda 90.062’de, ölü sayısı ise 4.636’da değişmeden kaldı.

Venezuela AztraZeneca’ya yetki vermeyecek

Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, “hastalar üzerindeki etkilerinden” bahsederek. Venezuela’nın AstraZeneca’nın Covid-19 aşısına izin vermeyeceğini söyledi.

Kaynak link

 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381