ABD’de halk 1927 yılından bu yana en mutsuz günlerini yaşıyor

2 mins read

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan ankete göre koronavirüs krizi ve George Floyd protestoları ile çalkalanan ABD’de halk 1927 yılından bu yana en mutsuz günlerini yaşıyor.

ABD'de halk 1927 yılından bu yana en mutsuz günlerini yaşıyor 1

Anketin en dikkat çeken sonuçlarından biri halk 11 Eylül döneminde olduğundan çok daha depresif.  Chicago Üniversitesi tarafından yapılan anket ve araştırmalara göre ABD’lilerin yalnızca %14’ü mutlu. Ankete göre ayrıca ulusal gurur seviyesi de son yılların en düşük seviyesinde.

Koronavirüs vaka ve ölüm sayılarında dünyada ilk sırada olan ABD’de 2 hafta önce George Floyd’un öldürülmesiyle ırkçılık krizi tekrar gündeme geldi.

Koronavirüs krizi ve George Floyd protestoları ile dünya gündemini meşgul eden ABD’de halk son yarım yüzyıldaki en mutsuz günlerini yaşıyor.

Business İnsider’ın haberine göre ABD’de yapılan anketler halkın en mutsuz dönemden geçtiğini ve ulusal gurur seviyesinin (ABD tarihi boyunca) en düşük seviyede olduğunu gösteriyor.

İşsizlik ve izolasyon arttı

Anket sonuçlarına göre 116 binden fazla kişinin öldüğü ABD’de koronavirüs sebebiyle milyonlarca insan işsiz kaldı. Karantina ve sosyal mesafe ise birçok ABD’liyi izole hissettirdi
1972’den bu yana en yüksek oran

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan anket ve araştırmalara göre ABD’lilerin yalnızca %14’ü mutlu. Bu oran diğer yıllara göre (2018’de %31 ) %17’lik bir düşüşü ifade ediyor. Üniversitenin verilerine göre en 1972’den itibaren ilk kez bu oran %14’ü buldu
Ankete göre ABD’lilerin çoğu 11 eylül saldırılarının olduğu dönemden daha çok depresif hissediyor. Ankete göre ayrıca ulusal gurur seviyesi de son yılların en düşük seviyesinde

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.