Papa Francis, Irak’ın Şii lideri El Sistani ile görüştü

4 mins read
Papa Francis, Irak’ın Şii lideri El Sistani ile görüştü

Papa Francis, Irak’ın Şii lideri El Sistani ile görüştü

Papa Francis, Irak’ın Şii lideri El Sistani ile görüştü
Papa, Müslümanları Irak’ın kuşatılmış Hıristiyanlarını kucaklamaya çağırmak için kutsal Necef kentinde Büyük Ayetullah Ali el-Sistani ile görüştü.

Papa Francis, Şii İslam’ın en üst düzey liderlerinden biri olan Büyük Ayetullah Ali el-Sistani ile Irak’ın kutsal şehri Necef’te bir araya gelerek, Müslümanları Irak’ın uzun süredir kuşatılmış Hıristiyan azınlığını kucaklamaya çağırdı.

El-Sistani’nin mütevazı evinde Cumartesi günü yapılan tarihi toplantı, Ayetullah’ın ofisi ile Vatikan arasında her detayın titizlikle tartışıldığı ve müzakere edildiği aylar sürdü.

Görüşmeden sonra El Sistani ofisi, dini makamların Irak’taki Hristiyanların korunmasında rolü olduğunu ve Şii liderin “Hristiyan vatandaşların tüm Iraklılar gibi barış ve güvenlik içinde ve anayasal haklarıyla birlikte yaşamaları gerektiği konusundaki endişesini teyit ettiğini belirten bir açıklama yaptı. ”.

Vatikan, Francis’in el-Sistani’ye ve Şii halkına, Irak’ın yakın tarihindeki en şiddetli dönemlerden bazılarında “en zayıf ve en zulüm görenleri savunmak için sesini yükselttikleri” için teşekkür ettiğini söyledi.

El Sistani’nin barış mesajının “insan hayatının kutsallığını ve Irak halkının birliğinin önemini” onayladığını söyledi.

Kurşun geçirmez bir aracın önderliğindeki 84 yaşındaki papazın konvoyu, Necef’in dar ve sütun dizili Rasool Caddesi’ndeki toplantı için en çok saygı duyulan yerlerden biri olan altın kubbeli İmam Ali Türbesi’nde zirveye ulaşmıştı. Şii Müslümanlar için dünyada. Daha sonra, Şii liderin onlarca yıldır kiraladığı El-Sistani’nin mütevazı evine birkaç metre yürüdü.

Onu dışarıda geleneksel kıyafetler giyen bir grup Iraklı karşıladı. Maskeli bir Francis kapı aralığına girdiğinde, barış işareti olarak birkaç beyaz güvercin serbest bırakıldı.

Kapalı kapı görüşmesi, Irak’taki Hıristiyan azınlığı rahatsız eden konulara değinmek içindi. El-Sistani, Şii çoğunluk Irak’ta derin saygı gören bir şahsiyettir ve dini ve diğer konulardaki görüşleri dünya çapında Şii Müslümanlar tarafından aranmaktadır.

Irak’ın azalan Hıristiyan azınlığı için, El-Sistani’den yapılacak bir dayanışma, yıllarca süren yerinden edilmekten sonra Irak’taki yerlerini korumaya yardımcı olabilir ve umarlar, Şii silahlı grupların kendi toplumlarına yönelik tehditlerini hafifletirler.

Ziyaret Irak televizyonunda canlı olarak gerçekleştiriliyordu ve bölge sakinleri iki saygın inanç liderinin buluşmasını alkışladı.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.