6G Mobil İletişim Teknolojisi nedir, Ne zaman hayatımızda olacak?

4 mins read
6G Mobil İletişim Teknolojisi nedir, Ne zaman hayatımızda olacak?

6G Mobil İletişim Teknolojisi nedir, Ne zaman hayatımızda olacak?

6G Mobil İletişim Teknolojisi nedir, Ne zaman hayatımızda olacak?

5G mobil iletişim standardı tam olarak uygulanmadan önce bile, birçok kişinin gözleri yeni nesle dönmeye başladı: 6G kablosuz

5G mobil iletişim standardı hala kullanımı yeni olmasına rağmen, gelecek neslin, yani 6G mobil iletişiminin nasıl işler göreceği hep merak konusu oluyor.


okumaya devam et:


6G teknolojisinin neler içerebileceğine dair merak tabi ki  normaldir çünkü 6G teknolojisinin gelişmesi peki bizlere neler sağlayacak

6G mobil teknolojisi nedir

6G teknolojisinin ne olabileceğinin tanımı açısından, kesin bir bilgi vermek için muhtemelen biraz erken olsa da söylenebilecek şey, 6G’nin veya altıncı nesil kablosuz iletişim sisteminin 5G hücresel teknolojisinin halefi olduğu. 6G ağlarının 5G ağlarından daha yüksek frekansları kullanabileceği ve bunun daha yüksek veri hızlarının elde edilmesini ve 6G ağının çok daha büyük bir genel kapasiteye sahip olacağı tahmin edilmekte. Çok daha düşük gecikme seviyeleri neredeyse kesinlikle bir gereklilik olacaktır.

Genel olarak, 6G mobil teknolojisinin bir mikro saniyede veya hatta mikrosaniyenin altında gecikmeli iletişimleri desteklemesi ve iletişimleri neredeyse anlık hale getirmesi bekleniyor.

6G için zaman çizelgeleri

5G, 2019’da dağıtımına başladı ve en az 2030’a kadar en büyük mobil iletişim teknolojisi olacağı tahmin ediliyor. İlk 6G dağıtımları, bu çok kaba bir tahmin olsa da, 2030 ila 2035 zaman aralığında görünmeye başlayabilir.

Bununla birlikte, 6G için bu zaman çizelgeleri kabaca önceki nesiller için olanlarla aynı doğrultudadır: 1G yaklaşık 1980’lerde mevcuttu, 2G 90’larda, 3G ilk dağıtımlar 2008 ve 2009’da başladı ve son olarak 5G, 2019’da başladı.

6G teknolojisinin zamanında kullanılabilir olması için, ilk fikirlerin hemen şimdi bir araya gelmeye başlaması gerekiyor.

6G teknolojisindeki gelişmeler

Neyin mümkün olabileceğini ve neye ihtiyaç duyulabileceğini araştıran çok sayıda 6G teknoloji araştırma projesi var.

6G’nin gerçek biçimi, 5G’nin nasıl geliştiğine ve eksikliklerinin nerede göründüğüne bağlı olacaktır. Şu anda öne sürülen birçok farklı kullanım durumu var ve yalnızca zaman, alımın ne olduğunu ve 5G’nin nasıl kullanıldığını gösterecek. Nesnelerin İnterneti, IoT ve otonom araçlar için araçlar arası iletişim için giderek daha fazla kullanılması bekleniyor. Tüm bunların ortaya çıkma şekli görülecek.

5G’de eksiklikler varsa bunlar 6G tekliflerine dahil edilebilir.

Buna ek olarak 6G’nin temel unsurlarından biri olması beklenen alanlardan biri de TeraHerz iletişimidir. Bu son derece yüksek frekansları kullanarak, bunu gerçekleştirecek teknoloji mevcut olmasa da, büyük bant genişlikleri kullanılabilir hale gelecektir.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.