Libya, 2011 devriminin onuncu yıldönümünü kutluyor

2 mins read

Libya, 2011 devriminin onuncu yıldönümünü kutluyor

Libyalılar, Muammer Kaddafi’nin 42 yıllık iktidarını sona erdiren 2011 devriminin onuncu yıldönümünü  kutladılar.

Libya, 2011 devriminin onuncu yıldönümünü kutluyor

Misrata, Zawiya, Zintan, Sabha ve başkent Trablus dahil olmak üzere çeşitli şehirlerde sokaklarda ve meydanlarda kutlamalar yapıldı.

İkinci Bingazi kentinde 17 Şubat Devrimi sırasında Kaddafi rejimine karşı ilk protestoların görüldüğü resmi kutlama yapılmadı.

Okumaya devam et:  İngiliz kraliçesinin kocası Prens Philip hastaneye kaldırıldı

İlk rejim karşıtı hükümet olan Ulusal Geçiş Konseyi, şu anda savaş ağası Halife Hafter’e bağlı güçlerin kontrolünde olan Bingazi’de kuruldu.

Bu arada yerel yönetime göre, Çarşamba günü Sabha’da devrimi kutlayan bir gruba bir top mermisi isabet ettiğinde bir çocuk öldürüldü.

Sabha Belediye Meclisi sözcüsü Osaa el-Wafi, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte, çoğu çocuk 10’dan fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Al-Wafi saldırıyı “iğrenç bir suç” olarak nitelendirdi ve yetkililerin soruşturma başlattığını söyledi.

Henüz hiçbir grup saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Popüler bir devrim 17 Şubat 2011’de Kaddafi’yi devirdi. Ülke kısa süre sonra siyasi bir çıkmaza girdi ve Hafter iktidarı ele geçirip uluslararası alanda tanınan hükümeti devirmeye çalıştı.

Libya’nın rakip siyasi grupları, Cenevre’deki BM arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde 5 Şubat’ta ülkeyi Aralık ayında seçimlere götürecek geçici bir otorite kurma konusunda anlaştılar.

Kaynak AA

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386