İngiliz kraliçesinin kocası Prens Philip hastaneye kaldırıldı

3 mins read
İngiliz kraliçesinin kocası Prens Philip hastaneye kaldırıldı

İngiliz kraliçesinin kocası Prens Philip hastaneye kaldırıldı

İngiliz kraliçesinin kocası Prens Philip hastaneye kaldırıldı
Buckingham Sarayı, 99 yaşındaki Prens Philip’in kendini iyi hissetmediği için Londra’da bir hastaneye kaldırıldı. Saray, Kraliçe II. Elizabeth’in kocasının 16 Şubat 2021 Salı akşamı King Edward VII Hastanesine yatırıldığını söyledi. (AP, Dosya)

Buckingham Sarayı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiltere’nin 99 yaşındaki Prens Philip’in kendini iyi hissetmediği için Londra’daki bir hastaneye kaldırıldığını açıkladı

Saray, Kraliçe II. Elizabeth’in kocasının Salı akşamı özel King Edward VII Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi



Philip’in doktorunun tavsiyesi üzerine alınan kabul “ihtiyati bir önlem” olarak adlandırıldı. Saray, Philip’in birkaç gün “gözlem ve dinlenme” için hastanede kalmasının beklendiğini söyledi.

Edinburgh Dükü olarak da bilinen Philip, 2017’de kamu görevlerinden emekli oldu ve nadiren halka açık göründü.

İngiltere’nin mevcut koronavirüs kilitlenmesi sırasında, kraliçeyle birlikte Londra’nın batısındaki Windsor Kalesi’nde kalıyor.
Philip, 1947’de o zamanlar Prenses Elizabeth ile evlendi ve Britanya tarihinde en uzun süre hizmet veren kraliyet eşidir. O ve kraliçenin dört çocuğu, sekiz torunu ve dokuz torunu var.

Eski bir deniz subayı ve istekli bir polo oyuncusu olan Philip, yaşlılığa kadar sağlıklı bir yaşam sürmüş, ancak son yıllarda bir dizi sağlık sorunu yaşamıştır.

2011 yılında göğüs ağrıları geçirdikten sonra helikopterle hastaneye kaldırıldı ve tıkalı koroner arter tedavisi gördü. 2017’de King Edward VII hastanesinde iki gece geçirdi ve 2018’de kalça protezi için 10 gün hastanede kaldı.

Philip, en son Aralık 2019’da hastaneye kaldırıldı ve sarayın önceden var olan bir durumun tedavisi planlandığını söylediği için King Edward VII Hastanesinde dört gece geçirdi.

Ocak 2019’da Sandringham arazisi yakınında bir Land Rover kullanırken bir arabaya çarptıktan sonra 97 yaşında araba kullanmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Philip’in Land Rover’dan çıkmak için yardıma ihtiyacı vardı ancak yaralanmadı. Diğer araçtaki bir kadının bileği kırıldı.

link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.